2. aug, 2016

Alleen op vakantie....

ik ging dus alleen op vakantie. Ik had een reis geboekt naar een mooi en hoog hotel op gran canaria. Ik wilde het liefste zo hoog mogelijk in het hotel zitten zodat er niemand via mijn balkon mijn kamer in kon klimmen en ik dus lekker met mijn schuifdeuren open kon slapen. Zo'n schijterd ben ik dan ook wel weer haha.

Spannend dat ik het vond ging ik naar schiphol, ondanks de spanning ook een enorme rust. Ik kon even 10 dagen precies doen en voelen waar ik op dat moment zin in had. Niemand die er een oordeel over zou hebben of zou vinden dat het niet gepast was. Niemand kent mij daar namelijk. Toen begon ook direct mijn liefde voor alleen reizen groeien. Hoe leuk ik het ook vind om ook met andere mensen op pad te zijn, ik heb toch minimaal een paar keer per jaar een weekend of 1x per jaar 1,5 week een periode nodig dat ik onzichtbaar ben. Niemand die mij kent of op mij let. Au Naturel over straat kunnen lopen zonder make-up, gesteild haar en gewoon kleding aantrekken die gewoon lekker zit. Dit kan best hele leuke kleding zijn hoor en ik loop er nog steeds niet bij als een zwerver, maar hoe heerlijk is het als alles wat je doet puur je eigen keuze is, en niet die beinvloed is door wat zou mijn collega daarvan vinden of wat nou als ik iemand tegenkom die ik ken?

Ik had alles tot in de puntjes uitgedacht. Ik had een stoel gereserveerd in het vliegtuig, lekker aan het gangpad zodat ik niemand zou storen als ik naar het toilet wilde, ik had ook een maaltijd bijgeboekt zodat ik mezelf niet in leven hoefde te houden met inie minie kaasbroodjes from hell en een zak met 500 gram m&m's. Ja ik ken mezelf best goed ;)

De maaltijden waren best heel erg lekker, pluspunt!

Ik zat naast een stel met een kindje van een jaar op 2 op schoot. Ik voelde me zo heerlijk los van alles, juist omdat ik naast dit stel zat. De mensen zagen er heel gelukkig uit en waren enorm vriendelijk, en ondanks dat het ook een super leuk kindje was, was ik blij dat ik zodra we zouden landen ik heerlijk in mijn eentje richting mijn hotel mocht gaan. Rust, rust en nog eens rust! De levensstijl die ik heb hou ik nu al zo'n 10 jaar vol, maar hier moet je jezelf wel af en toe iets voor gunnen anders val je op den duur echt om.

Toen ik uit de aankomsthal kwam en zocht naar een bordje van de reisleider om mijn bus te wijzen stond er een dame in een pak met alleen mijn naam op haar bordje. Huh? ik moest toch gewoon in zo'n enorme lange busrit zitten waarbij dan meestal het allerlaatste hotel van jou is en je maar in spanning zit of jou hotel net zo'n krot is als al die andere hotels waar je je landgenoten ziet uitstappen?

Nee hoor, ik was de enige vanuit dit vliegtuig die mijn hotel had geboekt en dus mocht ik per taxi vervoerd worden, in de prijs uiteraard! Nou dat is een leuk begin natuurlijk :)

Eenmaal buiten snoof ik de lucht van taxi uitlaatgassen bij het vliegveld op. Hoe vies dit ook klinkt ruikt het altijd heerlijk als je op je plaats van bestemming uit het vliegveld loopt. ik werd naar mijn hotel gebracht. een enorme aardige meneer aan de balie legde mij alles uit en een ander man hielp mij met mijn koffer naar mijn kamer. Voordat ik bij de balie wegliep vroeg ik nog waar ik de informatie over de terugreis kon vinden over 1 week, control freak dat ik ben :) de meneer achter de balie lachte en zei, daar en wees naar de zithoek in de lobby, maar ga nu maar eerste vakantie vieren. alsof hij mij kende.

Kort nadat ik aankwam op mijn kamer klopte er iemand op de deur. Roomservice! ik probeerde uit te leggen dat ik niks had besteld, bleek dat het buffet net was gesloten en dat ze maar een bordje voor mij hadden samengesteld, ik zou wel honger hebben na mijn vlucht en had voor half pension betaald, die avond had ik dus al mogen eten. Hoe netjes!

Ik heb die 10 dagen met niemand gepraat behalve met het personeel van het hotel. Dit was niet echt bewust maar ik was off season op vakantie. Er waren alleen maar Duitse oude mensen met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 75 jaar.

Ik ontwikkelde mijn eigen nieuwe ritueel. Bovenop het hotel zal de SPA en het zwembad, aan de achterkant van het hotel liep je zo de boulevard over en het strand op met strandbedjes van het hotel, gratis!

Elke avond liep ik een stukje over de boulevard en weer terug naar mijn hotel. Ik las elke 3 dagen een dik boek en dacht over dingen na die ik in mijn leven wilde. Maar ook over dingen die ik nooit meer wil.

Ik begon voor het eerst in mijn leven zonder bikintopje te zonnen, want wees eerlijk, wie houd er nou van zo'n strakke witte bikini afdruk in je lijf? niemand kon me erop veroordelen en ik was op gran canaria, het eiland van de vrijheid! Ik deed het gewoon en was super blij, geen witte strepen in mijn nek bij mijn lange strapless jurk, top!

De vrijheid was eindeloos en heeft mij voor het leven veranderd. Ik raad het iedereen aan! Als je het eng vind, ga 2 nachten in je eentje naar Antwerpen om mee te beginnen, 3 nachten naar mallorca of een weekendje naar londen. Maar probeer het! het veranderd je voor het leven, positief!