3. aug, 2016

Angst voor een aanslag....

Vanochtend lees ik tijdens mijn dagelijkse facebookcheck een artikel van niewsflits. Het gaat over het risico en vermoeden voor aanslagen op de Gaypride in amsterdam dit weekend. Ik ga daar komend weekend 2 dagen volledig aan het werk. Ik heb nog niet eerder de angst gehad ergens heen te gaan met de kans op een aanslag. Moet ik mij hier nu door laten tegenhouden. Voor het eerst voel ik echte angst. Je keel die een beetje dicht gaat zitten, de tranen die achter je ogen branden maar net niet tot uitbarsting komen en je ademhaling die net even iets korter word.

Wat moet ik nou doen!? Ik zeg dit niet voor mijzelf. Ik heb absoluut geen doodswens, ik heb nog veel te veel te doen in dit leven om er nu al mee te stoppen maar ik denk vooral aan mijn dierbaren als mij iets zou overkomen, al helemaal op zo'n manier. 

De mensen die mij kennen weten dat ik elke vorm van werk aan pak, op elke dag en op elk tijdstip van die dag. Feestdagen, zondagen, overdag, savonds en ook snachts. Maar nu twijfel ik. Moet ik voor een bedrag van E 200,- euro mijn leven riskeren dit weekend? Voor 2 dagen werk? Maar dan denk ik weer, riskeren wij niet elke dag ons leven voor de dingen die we willen en moeten doen? Autorijden, vliegen, oversteken, sporten.

Maar als ik dat komend weekend nou niet doe en besluit niet te gaan, waar houd het dan op? Kan ik dan ook niet meer met het vliegtuig? Op schiphol Plaza werken? Niet meer in de metro in parijs volgende maand als ik daar een weekendje weg ben? 

Ik weet het niet.

Het enge vind ik wel dat de angst groter is dan ooit! Bij mij althans. En ik laat mijn leven niet beinvloeden door angsten, zeker niet door mensen die iets wat goed en mooi is voor een ander gebruiken als excuus voor zichzelf om iets vreselijks te doen.

Maar toch.... Wat moet ik doen....