5. aug, 2016

Zijn wie je bent....

Gisterenavond heb ik het met 2 lieve meiden gehad over het zijn wie je echt bent. Geen toneelstukje, geen masker op, gewoon jezelf zijn. Hoe belangrijk we het vinden om aardig gevonden te worden en waar dat dan wel of niet op gebasseerd is.

Ik vind dat iemand mij beter niet kan mogen omdat ik mezelf ben, en ze dus mijn echte ik niet aardig vinden dan dat iemand mijn toneelstukje niet aardig vind. Want dan had iemand mij misschien wel aardig gevonden als ik gewoon mijzelf was geweest.

Hoe naar is dat?

Conclusie: Blijf altijd jezelf!!!

Hoe moeilijk het soms ook is, hoe bang je ook bent er niet bij te horen, niet geaccepteerd te worden of niet in de groep te passen. Jezelf is altijd de beste versie van jezelf.

Daarnaast is het denk ik heel gevaarlijk een masker te dragen, op den duur heb je voor elke situatie en elk gezelschap een maskertje, je weet niet meer hoe je jezelf moet zijn, en dat is natuurlijk niet gezond en erg frustrerend.

Ja ik praat uit ervaring. Ik heb lange tijd voor iedereen een maskertje op gezet, iedereen moest mij aardig vinden. Daar ben ik een jaar of 2 geleden mee gestopt. Het grappige is dat ik hiervoor elke keer weer vocht om aandacht, vriendelijkheid en gezelligheid van mensen. Ik was wanhopig.

Helaas zonder resultaat. Toen ik eenmaal gewoon lekker mijzelf was waren er een hoop mensen die mij niet goed kende die een negatief beeld van mij hadden, mensen die iets verder keken, of met mij moesten samenwerken kwamen er al snel achter dat ik gewoon recht door zee en heel eerlijk ben. Ik was klaar met het toneelstukje.

Een collega waar ik nu nog steeds mee omga zei, ik vond jou eerst echt een bitch! maar je bent gewoon heel echt en eerlijk. Ik was heel eerlijk naar haar, ik zei ik vind je een topwijf buiten werk om maar ik kan echt niet met je werken. Je haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. Ze waardeerde mijn eerlijkheid, ik wilde voorkomen dat zij van iemand anders zou horen dat ik mij tijdens werk enorm aan haar ergerde en het schijnheilig over zou komen dat ik buiten werk wel leuk tegen haar doe.

Ik ben eerlijk geweest en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Iedereen krijgt de beste versie van mijzelf sindsdien, mijn enige echte ik!

Ik wens iedereen dan ook een hele fijne eigenzinnige dag toe!