20. jun, 2017

Ze zeggen dat....

Ze zeggen dat je aan het einde van je 3e decenium van je leven je gaat afvragen waar gaat mijn leven heen op dit moment, en belangrijker nog, waar wil ik dat het heen gaat. Vooral die laatste vraag stel ik mijzelf de laatste maanden eigenlijk elke dag. De mensen die mij kennen weten dat ik mijn leven vol heb zitten met (soms onbereikbare maar meestal realtistische) doelen. Ik wil mijn huis af, ik wil voldoende geld voor leuke dingen als uit eten gaan en vakanties, ik wil serieus veel van de wereld zien maar tegelijkertijd veel werkervaring en kennis opbouwen om zo uiteindelijk bij een werkgever terecht te komen waar ik oud mag worden. Onlangs heb ik bovenop die doelen ook nog een fysiek doel ingesteld namelijk 24 kilo afvallen zoals op mijn blog over het personal body plan te lezen is. Veel mensen vragen mij vaak, hoezo heb je zoveel doelen, lukt dat allemaal wel, is dat niet zwaar? Ook zijn er veel mensen die zeggen dat ik er binnenkort aan onderdoor ga, overspannen ga worden, een burn-out onvermijdelijk is met zo'n levensstijl of zelfs helemaal mijn manier van leven weten af te kraken. Het raakt mij tegenwoordig nog nauwelijks, tenzij het van mensen komt waar ik om geef, of belangrijker, waarbij ik om hun mening geef. De wereld zit vol met mensen die andere om hun heen enorm negatief kunnen en zullen beinvloeden. De meeste mensen hebben zelf al genoeg stemmen in hun hoofd zitten die allemaal zeggen dat een wens niet realistisch of haalbaar is, en in sommige gevallen zelfs dat zijzelf niks zullen bereiken. Het is dus volkomen overbodig dit mensen nogeens extra onder de neus te wrijven! Zeker omdat het meestal helemaal niet terecht is! Begrijp mij niet verkeerd, ik ben niet iemand die leeft bij de quote ''anything is possible'' maar een hele hoop dingen zijn haalbaar en het is niemand zijn of haar taak die motivatie weg te nemen!

Terugkomend op dus de levensvraag die momenteel bij mij speelt waar wil ik naartoe met mijn leven! Ik ben ondertussen 28 en heb voor veel dingen een deadline gezet op mijn 32ste verjaardag te behalen, het lijkt erop dat dit ook gaat lukken al moet ik er hard aan trekken op sommige punten! Helaas hebben 99% van mijn doelen direct of indirect te maken met een financieel plaatje en is een gebrek aan geld (ja ook met 7 banen kun je een gebrek aan geld hebben) de rede dat deze doelen nog niet bereikt zijn. Toch weet ik zolang de ik de boog gespannen houd ik het kan en zal behalen en dat wil ik een ieder die soms niet de steun van zijn/haar omgeving meekrijgt ook meegeven! Nee je kan niet ALLES behalen en sommige dingen zijn misschien ook niet verstandig, maar zolang je er geen andere mensen voor nodig heb om je doel te behalen (bijvoorbeeld liefde heb je andere mensen voor nodig en kun je geen deadline op zetten) kun je het behalen!

Ik hou mijn huidige doelen nog even grotendeels voor mijzelf maar kan vast verklappen dat ik heel druk bezig ben met grote stappen te zetten, voor mijzelf!

 

Stay Tuned... To be continued...