3. jul, 2017

The Benefits of the Jobs..... (part 1 Deliveroo)

Deze week heb ik besloten eens over mijn bijbanen te schrijven. Ik heb momenteel 1 fulltime baan en 5 bijbanen. Mijn bijbanen zijn als volgt:

  • Deliveroo (eten bezorgen per fiets)
  • Nachthorecamedewerker op Schiphol
  • Nachthorecamedewerker in het centrum van Haarlem
  • Promotiemedewerker all round
  • Sorteermedewerker PostNL

Bijbanen in het verschiet:

  • Evenementen medewerker Amsterdam Arena

Ik begin bovenaan vandaag, mijn baan als ''driver'' bij Deliveroo. Sinds december 2015 ben ik driver bij Deliveroo. Vanaf dat deliveroo zich in Haarlem ging vestigen ben ik bij Deliveroo komen werken en ik werk er nog steeds met veel plezier bij. Het werk is in grote lijnen vrij simpel uit te leggen. Met behulp van je eigen fiets en eigen telefoon ga in je een jas of t-shirt van Deliveroo en een koel/warmte tas op pad. Als je binnen het bezorggebied van Deliveroo woont, kun je vanuit huis werken, wanneer je hier aan de rand van woont of er buiten word er van je verwacht dat je vanaf dat je inlogt binnen de gestelde wacht zone bent. Dit is zoveel mogelijk het centrum dus. Er zijn een aantal restaurants waar je mag wachten, mocht je dit liever niet buiten doen, i.v.m. het weer bijvoorbeeld.

Wat ik zo leuk vind aan werken bij Deliveroo is onder andere dat het heel zelfstandig werk is. Je bent tevens lekker buiten en maakt mensen eigenlijk altijd blij, je komt immers eten brengen, toch?!  Ook de band die je met mensen van de restaurants opbouwd is leuk! Je herkent steeds weer dezelfde mensen van het bediend personeel en natuurlijk uit de keuken! Soms is er tijd voor een praatje, als je even moet wachten op je bestelling, maar vaak is het ook gewoon tasje aanpakken en weer gaan!

Wat ook een hele leuke bijkomstigheid is van dit werk is dat je soms hele bijzondere gebouwen van binnen te zien krijgt. Kerken en oude scholen welke zijn omgebouwd tot appartementencomplexen of juist hele nieuwe gebouwen die koud net uit de grond zijn gestampt. Dit vind ik heel leuk om te zien. Soms loop ik na mijn order nog extra om mij heen te kijken op mijn weg naar buiten. Ik krijg een hoop inspiratie van al deze verschillende panden, voor mijn eigen huis bijvoorbeeld. Elk pand heeft weer zijn eigen verhaal, en ondanks dat ik waarschijnlijk nooit zal verhuizen, geeft het een goed beeld van wat ik wel en niet mooi vind, en wie weet heb ik ook de luxe positie een 2e huis te kopen?: :)

Los van al deze leuke bijkomstigheden is het werk zelf enorm gezond. Je bent buiten en fiets natuurlijk erg veel. Minimaal 10 km per uur kun je zeker vanuit gaan. Deliveroo is erg druk en word door veel mensen gebruikt. Hierdoor heb je eigenlijk altijd wel een order waardoor je of aan het fietsen bent, of aan het wachten bent op een order. Als het windstil is en de zon schijnt is het een werkelijke droombaan, wanneer het regent, stormt en hagelt is het natuurlijk wat minder. Maar zo heeft elke baan denk ik zijn voor en tegens, en zijn fijnere en minder fijne periodes.

Al met al is Deliveroo een hele fijne bijbaan voor mij! Ondanks dat je weinig contact heb met collega's zijn de andere drivers bij deliveroo heel gezellig en sociaal. Het zijn vaak jonge mensen of mensen met een jonge geest die het leuk vinden om te fietsen. Het is goed te combineren omdat je een klein aantal uren maar verplicht bent te werken per week/maand en dat je zelf je uren kan bepalen.

Tot zover mijn blog over mijn bijbaan bij Deliveroo. Binnenkort meer over mijn andere bijbanen..

Stay Tuned...To be continued...