2. nov, 2017

The benefits of traveling alone....

Zoals de meeste mensen die mij kennen en/of mijn blog hebben gelezen wel weten, reis ik veel alleen. Dit is ontstaan uit een ''moeten'', aangezien ik veel wilde zien van de wereld, en weinig tot geen mensen met mij mee willen of kunnen. Veel mensen hebben verplichtingen, een relatie, een drukke baan, kinderen, sporten of gewoon simpelweg geen geld. Dit verveelde mij op den duur zo erg dat ik een kleine 5 jaar geleden heb besloten dan maar alleen op vakantie te gaan. Ik ben van huis uit al een persoon die goed functioneerd in haar eentje. Ik ben graag en makkelijk alleen en vermaak mij altijd. Op de middelbare school heb ik vaak ongewenst tijd alleen doorgebracht, dat wil zeggen zonder vriendinnen, en ik denk dat ik het toen als een talent heb ontwikkeld, een talent waar ik tegenwoordig best trots op ben. 

Mijn eerste vakantie in mijn eentje was naar Gran Canaria. Het was een zonvakantie en ik had express een wat luxer hotel geboekt. Ik wilde er zeker van zijn dat ik niet voor onprettige verassingen kwam te staan en mij snel thuis voelde. Na deze vakantie was wat mij betreft het hek van de dam. In 2016 deed ik een citytrip naar lisabon en daarmee was mijn citytrip koorts een feit. 

Wat betekent alleen op reis voor mij?

Vanuit mijn middelbareschooltijd heb ik veel te maken gehad met onzekerheden van mijzelf, zoals zoveel mensen natuurlijk. Echter heeft dit best wat littekens bij mij achter gelaten. Ondertussen ben ik opgegroeid tot een volwassen vrouw. en heb ik hier weinig tot geen last meer van in het dagelijks leven. Echter blijft er bij mij wel altijd een drang om te presteren, sterker nog, bovengemiddeld te presteren. Te doen wat andere mensen niet doen, te kunnen wat andere mensen niet kunnen, en doorgaan waar andere mensen stoppen. Dit is een soort bewijsdrang van mezelf geworden die ik niet kan onderdrukken. Ik ben daar heel eigenwijs in, vandaar ook mijn life of a workaholic levenwijze is ontstaan. Altijd net 1 stapje harder willen zetten dan een ander. Dit heeft mij ook gebracht waar ik nu ben en daar ben ik trots op. Maar dit is ook heel vermoeiend. Je bent je continue bewust van hoe je bent, doet en overkomt op anderen. Tevens wil ik altijd trouw blijven aan mezelf en doen waar ik mijzelf goed bij voel, een innerlijke strijd die soms heel vermoeiend is. Doen waar je je goed bij voelt, doen wat andere van je verwachten, waar je je ook goed door voelt. 

Als ik alleen reis heb ik dit bovenstaande verhaal niet. Dan hoef ik alleen naar mijzelf te luisteren. Ik voel mij volkomen onzichtbaar en anoniem als ik alleen reis. Niemand die wat kan zeggen over mijn make-up en of ik het wel of niet draag, mijn kleding, mijn haar, etc. etc.

Tevens hoef ik mijn keuzes, ga ik hier links of rechts, slaap ik langer door of sta ik vroeg op etc etc aan niemand te verantwoorden of mee te overleggen. Dit maakt dat ik ultiem vrij ben. Deze vrijheid heb ik geregeld even nodig om los te komen van mijn drukke leventje en weer even helemaal terug te komen bij mezelf, alleen mezelf en mijn eigen gedachtes zijn op vakantie in mijn hoofd. Soms luister ik de hele dag muziek als ik in een stad als Madrid, Rome, Parijs of Londen loop. Een andere keer juist niet, en geniet ik van de omgevingsgeluiden of juist de stilte. Spontane keuzes worden makkelijker gemaakt in mijn eentje, ik hoef namelijk nergens rekening mee te houden. Als ik een weekend of zelfs langer weg ga in mijn eentje kom ik altijd terug met nieuwe ideeën, meer energie en meer motivatie voor de dingen waar ik al mee bezig ben. Het lijkt wel of ik mezelf weer opnieuw heb geconfigureerd. Alles wat verspreid stond over mijn harde schijf is weer netjes achter elkaar in 1 lijn gezet en de ruimte die overblijft is inzichtelijk en kan gebruikt worden voor nieuwe dingen en werkgeheugen. Dit klinkt misschien heel symbolisch maar ik weet geen betere manier dit uit te leggen.

Iedereen die in de knoop zit of met lastige keuzes kampt raad ik altijd aan er alleen op uit te gaan. Al is het maar aan de andere kant van Nederland. Het geeft veel inzicht. Omdat ik even met niemand anders bezig kan en dus hoef te zijn dan mezelf, blijft er meer ruimte over voor de werkelijke keuzes die ik maak, en dit geeft goede ideeën.

Tot zover mijn onderbouwing van het reizen in mijn eentje, ik heb weer voldoende energie om de laatste 4 maanden van mijn 2e personal body plan in te gaan, en wie wat nog meer!

Stay Tuned.... To be Continued....