29. dec, 2017

2017....2018....

Over 2 dagen is het zo ver, oudjaarsdag. Dit jaar valt deze dag op een zondag wat voor mij best vreemd is. Normaal werk ik altijd op oudjaarsdag, net als zoveel nederlanders. Eenmaal thuis gekomen, en de nodige dagelijkse dingen te hebben gedaan, voelt het vreemd genoeg altijd raar dan op 12 uur te gaan zitten wachten, het is immers een gewone werkdag geweest. Toch houd ik dat altijd wel vol, ik hou namelijk enorm van vuurwerk en blijf daar dus graag voor wakker.

2017....

2017 is een gigantisch bewogen jaar voor mij geweest. Eind 2016 dacht ik dat het niet beter kon dan alle ontwikkelingen en vooruitgang in 2016, maar 2017 heeft 2016 volledig overtroffen.

Zaken die voor mij in 2017 aan bod zijn geweest zijn:

- Personal Body Plan; In februari ben ik begonnen met PBP op aanraden van een goede vriend. Dit is zeker 1 van de beste beslissingen in mijn leven, en dus zeker in 2017 geweest. Niet alleen ben ik enorm afgevallen met behulp van deze vorm van leven, ook heb ik voeding, sport en vrije tijd enorm leren waarderen. Ik kijk nu anders naar voeding. Voorheen at ik alles waar ik op dat moment trek in had, zelfs soms alleen gewoon uit verveling of omdat het er gewoon was. Nu denk ik beter na over wat ik eet. Heb ik er echt wel zo'n trek in, is het echt wel zo lekker en wat zit er nu eigenlijk in. Ondanks dat ik nog steeds probeer niet al te veel vlees te eten, heb ik geleerd dat een biefstuk of stuk kipfilet een stuk beter is dan een bord pasta. Dat in voeding die gezond lijkt soms heel veel koolhydraten zitten of echt veel caloriën. Vroeger dacht ik dat ik met een maaltijdsalade kip van de albert heijn met 2 avocado's erdoor goed bezig was. Opzich klopt dit wel op het gebied van voedingsstoffen en vezels, maar dit bevat meer calorien dan 2 kroketten, en dat verwachte ik dan weer niet. Deze kennis zal ik altijd met mij meedragen. Na mijn 2e PBP dit jaar heb ik besloten deze niet nogmaals te verlengen maar met behulp van de My fitness Pal app verder te gaan met de beste versie van mijn lichaam creeën. Uiteraard blijf ik hierover schrijven. In februari zal ik tevens mijn 2e sportvast kuur doen en eind maart staat het bevriezen van vet op mijn probleemzone's op de planning. Ik wil gelijk deze gelegenheid gebruiken om mijn coach Barbara van Blijswijk te bedanken. Zij is mijn PBP coach maar ook echt mijn coach in het leven geworden. Ik kan goed met haar praten en kan met al mijn vragen op het gebied van lifestyle, voeding en sport bij haar terecht. Zonder haar was ik nooit zo ver gekomen!

Stay Tuned... To be Continued...

- 2x een nieuwe baan; Begin van de zomer merkte ik dat de werkgever waar ik op dat moment werkzaam was, niet helemaal mijn plek meer was. Ik had minder vertrouwen in de beloftes die mij gedaan waren, het management wisselde veel en ook het verloop in collega's werd steeds groter.Ik besloot iets te doen wat ik nog nooit eerder gedaan had. Ik besloot zelf weg te gaan voor een andere baan. Na 2 weken actief solliciteren vond ik een andere baan, helaas bleek dit niet te juiste voor mij te zijn door een communicatie probleem over bepaalde voorwaarden van de functieinvulling. Gelukkig hadden beide partijen begrip voor elkaar en zijn we beide met een glimlach uit elkaar gegaan. Gelukkig had ik alweer een andere baan gevonden, deze baan werk ik nu nog en voel ik mij prima thuis. Ik ben begonnen via een uitzendbureau maar mag met trots zeggen dat ik per 1 januari 2018 bij dit bedrijf zelf in dienst ben, een loonsverhoging heb gekregen en met uitzicht op een vastcontract. Ik voel mij hier enorm op mijn plek en denk dat ik het hier lang ga volhouden.

- Verbouwen van mijn badkamer; De verbouwing van mijn badkamer was iets waar ik al jaren naartoe aan het werken was , en tegelijkertijd tegenaan hikte. Wat een onderneming zo'n badkamer verbouwen. Gelukkig had ik al langer dan 1 jaar de spullen aangekocht en opgeslagen bij een badkamerleverancier in het zuiden van het land. Ik heb niet bespaard op het sanitair en vond het vooral belangrijk dat het tijdloos was en van goede kwaliteit. Dit is absoluut gelukt! Elke dag geniet ik weer van mijn dubbele douche met regendouche, hangende randloze toilet met afneembare toiletbril, en lades onder mijn wastafel. Ook dit is een hele goede beslissing geweest voor 2017. Mijn vader heeft enorm hard gewerkt aan mijn badkamer en is mijn steun en toeverlaat in mijn leven! Ik wil mijn vader dan ook enorm bedankt voor alle moeite die hij heeft gedaan in mijn huis, voor alle hulp die hij mij altijd bied maar vooral omdat hij MIJN vader is en de beste vader is die ik mij kan wensen!

- Een nieuwe vloer; Ook mijn vloer mocht er dit jaar aan geloven. Mijn oude houten vloer lag er al meer dan 30 jaar in, en was door het regelmatig schuren te dun geworden. Dit resulteerde in gespleten delen en splinters. Ook de beits- en laklaag lieten los. Een mooie whitewash laminaat vloer van de ikea heeft mijn woonkamer dan ook weer helemaal opgefrist.

- De Dropping vakantie; In april ben ik voor het eerst in mijn leven volledig onwetend op vakantie gegaan. Ik ging met srprs.me op dropping. Hoe dit ging is allemaal in mijn blog hierover te lezen maar wat een ervaring is dit voor mij geweest! Deze reis heeft mijn leven compleet veranderd. Ik weet nu hoe minimaal reizen mogelijk is. Wat een kick het is om uit een vliegtuig te stappen en geen idee te hebben waar je die nacht komt te slapen en 10 dagen vrij te zijn en niet te weten hoe je thuis komt, en wat je onderweg nog gaat tegen komen. De vrijheid die ik heb ervaren in deze 10 dagen was voor mij zo'n ervaring dat ik hier nog veel mee ga doen.

Stay Tuned... To be Continued...

- Onmoeten van een aantal bijzondere mensen; Uiteraard heb ik in 2017 weer wat bijzondere mensen leren kennen. Sommige mensen kende ik al, maar heb ik beter leren kennen, een betere en soms sterkere band mee opgebouwd. Sommige mensen heb ik ook afscheid van genomen. Fysiek maar ook emotioneel. Ik heb geleerd meer vrijheid te hebben in het accepteren dat mensen niet altijd blijven, en soms, ook onaangekondigd gewoon verdwijnen, en dat dit okay is. De mensen die ik (beter) heb leren kennen in 2017, hebben mij ook weer tot een beter, fijner, aardiger en beter ontwikkeld persoon gemaakt. Ik ben deze mensen dankbaar en hoop nog lang van hun positieve invloed op mijn leven te mogen genieten.

- Meer vertrouwen in mijn leven; Doordat ik sommige keuzes heb durven maken die ik voorheen nooit heb durven maken, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen in mijn leven. Ik zie weer meer kansen en deuren open dan voorheen. Ik sluit minder dingen uit en voel mij vrijer dan ooit. Mijn doelen en dromen worden alsmaar meer en meer. Ik weet dat ik alles kan, en dat iedereen zich zo zou moeten voelen...

- Meer zelfvertrouwen; Door al dit bovenstaande heb ik ook meer zelfvertrouwen gekregen. Niet perse over hoe ik eruit zie, maar wel over wat ik waard ben. Ik weet wat ik waard ben en wat mensen aan mij (kunnen) hebben. Wanneer iemand bepaalde eigenschappen van mij niet ziet, of niet weet te waarderen, maak ik voor mijzelf de keuze hoe ik hiermee omga in plaats van gefrustreerd en onzeker te worden of zelfs boos. 1 van mijn meest wijze lessen die ik heb geleerd is dat trekken aan een dood paard nooit zin heeft en soms het laten gaan van zaken beter is voor iedereen.

 

2017 was dus een enorm mooi jaar voor mij, en iets zegt mij dat 2018 een nog mooier jaar word. Mijn plannen voor 2018 zijn groots, en eigenlijk nu al teveel voor 1 jaar. Maar ik ga het zeker proberen. Ik ben een gezegend mens en ben hier elke dag weer dankbaar voor.

 

Ik wens iedereen een prettige jaarwisseling en een fantastisch 2018!

 

Stay Tuned... To be Continued...