12. apr, 2018

Love After All....

Je hoort het vaak, Home is where the Heart is. 

Laat ik beginnen dat het (voor sommige komt dit niet als verassing) verhaal liefde voor mij een hobbelige weg is geweest in mijn leven. Zonder hier teveel over uit te wijden heb ik een niet erg positieve ervaring gehad op het gebied van Romance, Liefde en heb vertrouwen van een ander persoon. Hierdoor heb ik mijzelf lange tijd (5 jaar ongeveer) volledige afgesloten van liefde en in sommige gevallen van emoties in het algemeen. Voor de mensen die Frozen hebben gezien. Wanneer prinses Elsa verstoten word door haar gaven bouwt zij een paleis van ijs en word zij zelf de ijskoninging daarvan. Zoals in alle Disney films zit hier een hele grote boodschap in. Wanneer mensen niet geaccepteerd worden hebben ze vaak de neiging een koninkrijk van hun eigen wereld te maken waar eigenlijk niemand (echt) in binnen komt. Dit had ik met mijn hart gedaan. Mijn hart zat op slot en er was wel een sleutel maar deze was zeker niet makkelijk te  verkrijgen.

Acceptatie was voor mij de werkelijke redding. Na een rouwproces van bijna 1,5 jaar om mijn laatste relatie had ik besloten dat liefde niet voor mij was. Dit heb ik geaccepteerd. Dit was voor mij misschien iets makkelijker omdat ik geen overtuigde huisje boompje beestje wens had en dus ook geen overtuigde kinderwens. De dingen die ik wel wilde had ik zelf in de hand. Natuurlijk wil elk mens liefde en genegenheid, maar dit had ik geaccepteerd niet te hebben en voelde mij daar goed bij. Ik ging andere doelen stellen, veel van de wereld zien, financiële zorgeloosheid en onafhankelijkheid na streven, gewichtverliezen en zo meer in harmonie komen met mezelf en mijn uiterlijk.

Dit ben ik gaan doen. En met succes. Ik viel 20 kilo af. Kocht een auto. Vloog, reed en voer de wereld over, alleen en met mijn vader. Knapte mijn huis op en verwijderde daarmee ook de smet op mijn huis van het samenwonen met mijn 2 ex vriendjes. Ik deed dingen waar ik blij van werd en liet niemand mij vertellen hoe ik het anders moest doen. Ik pakte de volledige controle op mijn leven terug, de controle die ik zo lange tijd (bijna 10 jaar) verloren was in mijn hopeloze zoektoch en behoefte naar liefde.

Maar zoals veel mensen mij hadden gezegd komt liefde wanneer je dit niet verwacht... Op een avond was ik aan het werk en stond mijn volgende (zou eigenlijk moeten zeggen echte eerste) liefde daar. Het begon zoals altijd met weinig verwachtingen maar al snel sloeg de vonk over en kreeg ik alles waar ik ooit van had gedroomd te krijgen, van een man die ik nog geen half jaar kende. Het is bijzonder hoe mensen in extreem korte tijd tot een vaste factor in je leven kunnen groeien. Zo vast, dat je ze niet meer weg kan denken uit je leven. 

Ik ben blij met alles wat ik heb meegemaakt, dit heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben. Maar heeft mij ook de zekerheid gegeven dat ik gelukkig kan zijn met alleen mezelf. Zonder liefde. Ik ben 5 jaar single geweest waarvan 3,5 echt enorm gelukkig met mijn leven. Maar dit is nog een extra bonus bovenop dat geluk. Ik ben niet meer bang om alleen achter te blijven omdat ik nu liefde weer heb toegelaten.  Ik weet dat ik het alleen kan, ik wil dat alleen niet meer. 

Uiteraard komen hier wel weer nieuwe onzekerheden en angsten bij kijken. Als je zo gek op iemand bent komen er opeens angsten om iemand op een andere manier kwijt te raken. Maar ook de wil van oud worden is bij mij ontstaan. Voorheen had ik altijd de instelling dat ik niet heel oud wilde worden. Ook omdat ik het niet vanzelfsprekend vind om oud te worden vanwege de te vroege dood van mijn moeder maar ook veel andere mensen in mijn omgeving. Wanneer je van iemand houd wil je die persoon niet verlaten, en zeker niet op het gebied van leven en dood. Dit maakt daarintegen ook dat ik nog meer wil en ben gaan genieten van het leven. Zoals in mijn vorige blog ook aangegeven ben ik wat minder gaan werken, maar ook ben ik nog vastberadener om mijn dromen te laten uitkomen.

Voor iedereen die in een diepe put zit in het leven kan ik maar wijze raad meegeven. 

Zorg dat je eerst beste vrienden met jezelf word, niemand nodig heb en onafhankelijk bent van anderen. Pas dan kan iemand een echte toevoegingen zijn in je leven in plaats van een opvulling.

 

Stay Tuned... To be Continued...