31. jul, 2018

Count your blessings...

Afgelopen weekend ben ik met mijn vriend naar Italie geweest. Zijn vader staat daar op de camping en we hadden besloten er een weekend langs te gaan. Ja, we hebben 10 uur heen en 10 uur terug gereden om 48 uur in italie op een camping te staan. Dit is 1 van de dingen die mij zo gek op mijn vriend maakt en wat we absoluut gemeen hebben. Het maakt ons niet uit hoe ver het is en hoeveel tijd het kost. We doen het gewoon, als we er zin in hebben. We zijn donderdagavond 21:30 uur weggereden vanuit Haarlem, met mijn KIA picanto, half vol (want vol geladen was hij zeker niet) met de tent waarmee ik met mijn ouders nog in Frankrijk gekampeerd heb. Dit geeft een hoop mooie herinneringen. Ik ken mijn vriend over 3 weken exact 1 jaar. Hierdoor ga ik mij steeds meer realiseren hoe bevoorrecht ik ben, en hoe gelukkig ik ben. Mijn vriend is echt de liefste die er is, ik zou niks aan hem willen veranderen. Maar hoe bijzonder is dat wel niet. Dat je iemand vind waar je zo naadloos op aansluit? Door de dood van mijn moeder ben ik meer van het leven gaan genieten, tenminste dat denk ik. Ik denk dat ik daardoor meer bewust ben geworden van hoe fragiel het leven is, en wat er allemaal wel niet kan gebeuren. Dit is niet altijd goed, en soms denk ik teveel na over wat er allemaal wel niet fout kan gaan en mijn geluk weer van mij kan afnemen. Maar ik probeer deze angst om te zetten in dankbaarheid. Dankbaarheid voor het hier en nu. Ik denk dat veel mensen te weinig nadenken over hoe het ook kan zijn en daardoor vergeten te zien hoe prachtig leven ze wel niet hebben. Een ieder heeft problemen, gezondheid, liefde, geld? Maar het kan vaak (niet altijd) erger. Kijk eens om je heen. Ik weet dat dit klinkt als leedvermaak maar toch zie ik het van de andere kant. Wanneer iemand onder de acne zit, en een ander heeft 1 klein pukkeltje, dan is het niet leuk tegenover degene met acne om te zeuren over dat pukkeltje toch? Maar de enige manier waardoor die persoon met dat ene pukkeltje gaat kunnen inzien dat het veel erger kan, is door de persoon met acne te zien en te realiseren dat het erger kan. Zo probeer ik te leven. Ik ben van huis uit een nieuwsgierig persoon en kijk vaak diep emotionele, vaak gebasseerd op waargebeurde verhalen. Dit helpt mij met beide benen op de grond te staan. Ik ben een persoon die nooit tevreden is met wat ik bereik of bereikt heb. Het moet altijd meer, en moet altijd meer kunnen zijn. Hierdoor vergeet ik vaak in het hier en nu te leven en mijn zegeningen te tellen. Zojuist heb ik een film op Netflix gezien genaam ''kiss and cry''. Dit is een autobiografische film over een meisje van 19 die overlijd aan een uiterst zeldzame vorm van kanker. Ook moonlight sun is zo'n film die ik enige tijd geleden in de bioscoop gezien heb. Ik denk niet de gehele dag dat ik morgen kanker kan krijgen, maar het helpt wel er zo nu en dan even bij stil te staan. Het zet zaken in het juiste perspectief. 

Afgelopen weekend in italie was fantastisch en heeft mij weer even goed laten beseffen hoe dankbaar ik mag zijn voor alles wat ik kan, heb en mag. Voor de vrijheid die ik heb, voor de gezondheid en voor de liefde en mijn welvaren. Ja ik werk hard voor mijn geld, maar gelukkig laat mijn gezondheid dit ook toe alsmede de omgeving waar ik in geboren ben en de opvoeding en educatie die ik gehad heb.

Ik hoop dat mijn vriend en ik nog minstends 50 jaar samen mogen zijn, en al deze mooie momenten elke keer weer opnieuw mogen overdoen en ervaren. Soms vind ik het wel moeilijk om mijn zegeningen te tellen, want bijna altijd als ik dat doe, wil ik mijn werkschema omgooien en mijn werkuren tot het maximum van 32 uur per week beperken, zodat ik bij mijn dierbaren kan zijn. Maar ik weet dat dit mijn gedachten weer aan andere zaken gaat vergooien, zoals financiele onzekerheid. Toch plan ik om vanaf 2021 mijn life of a workaholic aan de wilgen te hangen en voor ''the simple life'' te gaan. Wie weet wat er tegen die tijd allemaal wel weer niet op mijn pad gekomen is. 

Voor nu ben ik 10000% dankbaar voor alles in mijn leven. De lessen die ik geleerd heb, de toekomst die voor mij open ligt, mijn gezondheid en conditie, mijn financiele positie, maar vooral voor alle liefde die ik elke dag mag ontvangen.

 

Sty Tuned... To be Continued...