16. aug, 2018

1 jaar verder...

Komende zondag is het op de kop af 1 jaar geleden dat ik aan de vooravond stond van iets dat mijn leven compleet veranderde.

Ik liep nietvermoedend naar mijn werk, een kroeg waar ik verantwoordelijk was voor het toilet en de garderobe. Samen met nog een collega, meestal een vriendin, zorgde ik ervoor dat alles op het toilet fris bleef en iedereen met de juiste jas naar huis ging. Maar de afgelopen weken was het iets anders. Het is zomer, en dan hebben mensen meestal weinig spullen voor een garderobe. Daarom was ik een soort vliegende keep. Ik stond bij de deur om te zien dat er geen mensen met glazen naar buiten gingen, ik haalde glazen op uit de zaal en controleerde geregeld het toilet op bijzonderheden.

Die bewuste avond, van zaterdag 19 op zondag 20 augustus, kwam ik kenneth tegen. Wat heeft dit mijn leven veranderd. Door mijn single jaren heen had ik een behoorlijk dikke muur om mijn hart gebouwd. Ik ben van mijzelf aan de ene kant een heel sociaal persoon, maar kan ook heel goed alleen zijn. Wellicht omdat ik enigskind ben ofzo? Echter liet ik door mijn ervaringen met liefde niet snel mensen ver genoeg komen om ook werkelijk in mijn hart te raken. Dat maakte mij echter ook onverschrokken. Ik had totaal geen schaamte meer om mensen, mannen & vrouwen, aan te spreken, op welke manier dan ook. Als ik bij een bushokje stond, of bij de supermarkt, kon ik gerust een complimenteuse opmerking maken over de schoenen van de dame voor mij, of over de tattoeage van de cassiere. Ik was sociaal helemaal open en toegankelijk. Hierdoor heb ik kenneth ook leren kennen. 

Kenneth was een avond uit in de kroeg waar ik werkte, en hij was met wat vrienden. Door een bijzonder handgebaar trokken ze mijn aandacht en besloot ik, zoals ik wel vaker doe als mensen bedoeld of onbedoeld mijn aandacht trekken, er op in te gaan. Ik weet niet eens meer precies wat mijn eerste woorden waren die dit gesprek tot stand brachten. Het kwam er op neer dat hij mijn nummer vroeg, na een paar zinnen verder te zijn in ons contact. Zonder hier heel erg uit de hoogte over te zijn gebeurde dit uiteraard wel vaker. Mannen zijn uit, hebben een drankje op, na 2/3 zinnen heen en weer komt al vaak een vraag in de richting van een date of het uitwisselen van gegevens. Alleen deze keer was het anders, hij vroeg mij om mijn nummer, die kreeg hij, maar ik kreeg niet zijn nummer. De meeste mannen denken altijd dat je het verkeerde nummer opgeeft, en bellen je gelijk om te checken of je wel het juiste nummer gegeven heb. Maar kenneth niet. Ik weet nog dat ik dit een enorme blijk van zelfvertrouwen vond, wat onmiddelijk mijn aandacht versterkte. 

De gehele zondag ging voorbij, en ook de maandagochtend, en ondanks dat ik niet echt naast de telefoon zat te wachten, had ik eigenlijk wel iets verwacht te horen. Ergens tegen de lunchtijd kwam er een whats app bericht binnen, ''goedemiddag, leuke dame van de monkeybar'' staat er op mijn scherm. Ik glimlach. Vanaf dat moment zijn we nooit meer uitgepraat.

Kenneth heeft mijn leven enorm veranderd. Ik heb veel geleerd in het afgelopen jaar. Ik heb weer geleerd te genieten van het gezelschap van een ander. Waar ik eerst alles alleen deed, en vaak ook het liefste alleen wilde doen, geniet ik nu van het gezelschap van iemand waar ik om geef. Niet alleen bij hem maar ook bij familie en vrienden is dit een stuk mee gaan leven bij mij.

Ik mezelf meer rust en vrije tijd gaan gunnen. Waar ik voorheen 7 dagen in de week werkte en een weekend rustig genoemd mocht worden als ik een dagdeel van ongeveer 4 uur vrij was heb ik kort na onze ontmoeting de zondag eigenlijk al heilig verklaard. Zondag is de dag dat ik (uitzonderingen daargelaten als het echt heel leuk werk is) niet werk. Ook sinds de sluiting van de monkeybar is zaterdagnacht vaak voor mij een vrije nacht. De ene week begint mijn weekend vrijdagavond, het andere weekend begint mijn weekend zaterdag einde van de middag, of juist in de ochtend. Maar hoe dan ook, ik heb weer een weekend. Dit had ik jaren niet gehad, en ondanks dat ik het nooit verwacht had, geniet ik ervan.

Ik maak weer toekomstplannen die met meer te maken hebben dan alleen praktische en financiele zaken. Ik probeer mezelf in een bepaald plaatje te zien, over 1, 5 en soms 10 jaar (dan ben ik bijna 40 dus denk ik liever nog niet teveel aan). Omdat Kenneth 5 jaar jonger is, kan ik met veel dingen ook weer even 5 jaar jonger zijn. Ik denk dat als je met iemand bent die jonger is, je daar wat meer ruimte voor heb. Je groeit toch een beetje naar elkaar toe en treft elkaar ideaal gezien ergens in het midden. 

Ik heb geleerd wat beter voor mezelf te zorgen. Ik gun mezelf wat meer slaap dan voorheen, en zeg nu ook veel vaker nee tegen werk als het een te grote reeks achter elkaar word, of als het vlak voor of na iets is waarbij ik eigenlijk liever even wat meer rust omheen zou hebben. Ik neem niet meer klakkeloos werk aan.

Het grappige is, dat sinds ik bovenstaande veranderingen heb doorgemaakt, veel dingen mij ook beter afgaan. Het merendeel van mij bijbanen ben ik eigenlijk mee gestopt, en ik ben mij als ZZP''er meer gaan ontplooien, en met succes. Ik heb meer ruimte in mijn hoofd voor de dingen die ik leuk vind, en niet alleen maar voor de dingen die geld opbrengen. Dit probeer ik zoveel mogelijk te combineren. Hierdoor ben ik een gelukkiger mens, al beschouwde ik mezelf al behoorlijk gelukkig voordat ik kenneth leerde kennen.

Door Kenneth is er een gedeelte in mij open gegaan, waarvan ik eigenlijk niet eens wist dat het in mij zat. Ik las onlangs op de blog van een social influencer die ik bewonder ''de wet van de aantrekking''. Dit komt van de site van Cynthia Houben. Ik heb haar gevonden via Carmen Ketelaar, ook 1 van mijn favoriete social influencers. Zij staan beide voor het opkrabbelen na een moeilijke periode en positief in het leven staan, en ik geloof dat ik daar ondertussen eindelijk van begrijp hoe dat ECHT moet.

Tot slot kan ik niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar ik ben voor die ene ontmoeting in die ene nacht tijdens een ''normale'' nacht werken in de monkeybar. In het verleden heeft het al bewezen dat 1 afslag nemen je leven compleet kan veranderen, negatief, maar dus ook positief. Wat als ik die avond niet was gaan werken, of geen opmerking had gemaakt, hoe had mijn leven er dan nu uit gezien? Voor het eerst in mijn leven wil ik deze what if eigenlijk niet eens weten. Want de mooiste liefde die er is, is de liefde die de liefde voor jezelf groter maakt.

Stay Tuned.... To be Continued....