Travel

30. mrt, 2021

Ieder jaar omstreeks 19 maart neem ik mijn vriend mee voor een verassingweekend weg. Omdat ik het geven van kado's steeds minder leuk vind en het geven van een ervaring vaak veel langer bij blijft. Mijn vriend en ik zijn sinds 2017 in elkaars leven en sinds 18 maart 2018 (1 dag voor zijn verjaardag) officieel samen. Hierdoor is zijn verjaardagsweekend ook gelijk ons jubileum. In 2018 nam ik hem mee via een roadtrip naar Brussel om daar met de Eurostar naar Londen te gaan, in 2019 zijn we naar Marrakesh gegaan en afgelopen jaar nog vlak voor de corona maatregelen in Lisabon geweest. 

Helaas konden we dit jaar door corona niet naar het buitenland. Iets wat ik heel jammer vond en wat onze traditie bijna liet onderbreken. Maar toen dacht ik, laten we eens in eigen land op pad gaan. Er zijn zoveel plekken in Nederland die ik enkel van tv ken. Het binnenhof in Den Haag, china town in Amsterdam, allemaal dingen die je gewoon vanaf de straat kan bezoeken en bekijken.

We zijn vrijdag na werk naar Amsterdam gegaan, ik had daar een Boutiquehotel middenin het centrum geboekt, klein, maar schoon en een hele leuke ervaring, mede omdat het zo centraal gelegen was. We konden het paleis op de dam zien vanaf ons balkon en hebben lekker sushi besteld. De volgende dag hebben we maar liefst 15 km door de stad gelopen. Met behulp van de app ''my maps'' had ik alle bezienswaardigheden die we wilden zien gepint op een kaart en konden we zo makkelijk alle leuke plekjes afgaan. Het was mooi weer en hadden daarom geen erg in dat we al zover hadden gelopen. 

Omdat parkeren in Amsterdam best prijzig is en op veel plekken zelfs 24 uur per dag betaald is had ik een parkeerplek gevonden naast het centraal station. Dit was ongeveer 15 minuten lopen van ons hotel waardoor we gelijk al veel van de stad konden zien. Je reserveert een parkeerplek vooraf voor een vaste prijs voor 24 uur, je kunt via je telefoon de slagboom openen. Op deze manier worden parkeerterreinen van bijvoorbeeld bedrijven die gesloten zijn buiten kantoortijden toch gebruikt. Een super idee! Ik heb maar 27 euro betaald voor 24 uur en ook tussendoor zou je gewoon in- en uit kunnen rijden als je wilt.

Halverwege de middag zijn we doorgereden naar Den Haag, Hier had ik een hotelkamer geboekt in een prachtig boutiquehotel genaam Stadsvilla Mozaic. Zij hebben een beperkt aantal kamer maar elke kamer is uniek. Ik heb hier enige tijd geleden een nacht mogen invallen achter de receptie en omdat er op dat moment geen gasten waren mocht ik alle kamers bekijken. Hierdoor wist ik gelijk dat we dit hotel moesten bezoeken tijdens ons jaarlijkse weekend weg. Ik heb besloten 1 van de suites te boeken.

Met een romantisch pakket heb ik mijn boeking uitgebreid waardoor we een late check out hadden tot 13:00 uur, rozenblaadjes op het bed en in het bad, een flesje proseco, een bruisbal voor in bad, badjassen, slippers en een chocolaatje op ons kussen :)

Tijdens ons verblijf in het hotel zijn we super goed geholpen, de service was absoluut perfect. Er is meer dan eens aan ons gevraagd of men iets voor ons kon doen en uit eigen initiatief kregen we servies, bestek en servetten mee naar de kamer toen we met afhaal eten binnen kwamen. Om de hoek van het hotel zit een kleine traiteur met heerlijke snacks en maaltijden. We hebben een Flamkuchen met een nachos met pulled chicken gedeelt. In de kamer bevindt zich een open badkamer, een eet-/koffiehoek en natuurlijk een slaapgedeelte. 

Het bad was zeker groot genoeg voor 2 personen maar ook de rest van de badkamer is ruim opgezet. Met 2 wastafels, een aparte douche en toilet. Ook bevindt zich een klein keukentje in de kamer met een koelkast, gootsteen en magnetron. Een waterkoker en nespresso koffie apparaat zijn daar ook aan toegevoegd. 

Groot voordeel, in de straat van het hotel is het van zaterdag 17:00 tot maandagochtend gratis parkeren. Wanneer je wel moet betalen betaal je slechts 2 euro per uur. Wij hebben dus gewoon onze auto op straat kunnen parkeren. Mocht je buiten het gratis parkeren verblijven dan kun je ook nog voor 17,50 euro per nacht een parkeerplek van het hotel reserveren. 

Omdat er door de corona maatregelen geen ontbijtbuffet mogelijk is kregen wij het ontbijt op de kamer geserveerd. We konden bij check-in op een lijstje aangeven wat we graag wilde hebben en het kwam precies optijd sochtends aan onze kamerdeur. Een leuke etagere met allemaal lekkere broodjes, beleg, yoghurtjes en meer. Dankzij de late check out hebben we heerlijk rustig kunnen genieten van ons ontbijt.

Na het ontbijt zijn we nog even in bad geweest en zijn we de dag begonnen in Den Haag. Ook hier hebben we lekker door de stad gelopen, wat gegeten en een koffie bij de starbucks gehaald. Iets wat ook bij deze traditie hoor :) Tegen het einde van de middag zijn we weer richting huis gegaan. We hebben immer thuis ook een heerlijke plek, die net is verbouwt, en wilde ook daar nog lekker een avondje doorbrengen dit weekend.

Ik hoop enorm dat we snel weer kunnen reizen omdat dit toch wel mijn grootste hobby is. Maar weekendjes als dit wil ik er toch eigenlijk ook wel inhouden. Nederland heeft zoveel leuke en mooie plekjes. Dus nieuwe traditie is geboren, minimaal 1 weekend per jaar ook in Nederland blijven voor een staycation!

Stay Tuned... To be Continued...

24. aug, 2020

Afgelopen april zouden wij naar Bali zijn gegaan. Helaas gooide corona roet in het eten en gingen wij dus niet! Omdat we hierdoor meer vakantietijd en geld over hadden besloten we de geplande week Italie te verlengen naar 2,5 week. Mijn schoonfamilie staat elk jaar 3 weken op de camping in Porlezza bij het Lugano meer en die stop maken we dus sowieso elk jaar even in augustus. We besloten los van die bestemming niks te plannen en reden vrijdag 23 juli rond 21:30 uur weg met ons nieuwe volkswagen transporter busje.

Zo trots op mijn vriend hoe hij dit busje helemaal klaar gemaakt had voor onze roadtrip. Met een omvormer erin zodat we een koelkast konden laten draaien en onze opladers gewoon in een stopcontact konden opladen tijdens het rijden, een jet ski achterin voor op het lugano en een tasje met lekkere dingen voor onderweg vertrokken we. 

We rijden graag, allebei, en het liefste snachts als het om van die lange afstanden gaat. Het plan was onze eerste stop in Luzern Zwitserland te doen. We zijn tot nu toe alleen nog maar door Zwitserland heen gereden en 1x met het vliegtuig een weekend naar Geneve geweest. Zwitserland ziet er altijd prachtig uit vanuit de auto dus daar wilde verandering in brengen. Het originele plan was eigenlijk om via Frankrijk naar Italie te rijden. Maar helaas werden de berichten over Frankrijk omtrent Corona maatregelen en een dreigende lock-down steeds concreter. We besloten dus toch via Zwitserland te gaan. Echter naderde we rond 5 uur sochtends al de stad Luzern. Ondanks dat Zwitserland prachtig is besloten we door te rijden. Om de 3 uur tanken en wisselen we ongeveer met rijden zodat de ander even kan slapen of gewoon ontspannen. Na een rit van meer dan 12 uur en meer dan 1000 km komen we aan bij Iseo, een plaats dat ligt aan het gelijkname meer. We vinden vanuit de auto op onze telefoon Camping Covelo. Een camping aan het meer. Voordat we de camping uberhaupt op mogen rijden word via een voorhoofdthermometer, terwijl we in de auto zitten onze temperatuur gemeten. Dit was uiteraard goed al vraag ik mij nog steeds af hoe dat werkt gezien je niet in het lichaam meet en het buiten bijna 40 graden was. We gingen voor het eerst onze nieuwe tent opzetten.

De afgelopen 2 maanden zijn we meerdere malen op zondag op pad geweest om een nieuwe tent uit te zoeken. Onze vorige tent was nog uit mijn jeugd waar ik met mijn ouder 18 jaar geleden mee in Frankrijk kampeerde. Het was dus wel tijd voor een nieuwe. Alle nieuwe snufjes op het gebied van tenten hebben we voorbij zien komen en uiteindelijk ook gekocht. Een opblaastent van technisch katoen werd onze keuze. Deze tent heeft geen stokken maar buizen die je d.m.v. lucht dus opblaast en zo de tent opzet. Vooral in het geval van storm is dit ideaal omdat er dus geen stukken kunnen bezwijken onder de storm. De tent waait in het allerergste geval plat. 

We hadden onze nieuwe aanwinst al 1x even opgezet in het park. Je wilt toch even weten hoe en wat en ook of alles erbij zit er alles heel is. Dit bleek gelukkig het geval. Traditiegetrouw timen we de duur van de tent opzetten d.m.v. een begin en eind post op instagram. Tussen 1 uur en 1 uur en 15 minuten staat de tent. We doen uiteraard rustig aan, we zijn immers op vakantie, en het zou dus ook sneller kunnen. Van helemaal niks op de plek tot een volledig ingerichte tent met opgemaakt bed in minder dan 75 minuten, suoer! 

Een van de dingen die wij in het buitenland altijd erg leuk vinden om te doen is boodschappen doen samen. In Nederland zal je ons niet vaak samen in de supermarkt tegenkomen maar in het buitenland doen we dit heel graag. Compleet met mondkapjes op gaan we de supermarkt in.

Die middag besluiten we even af te koelen in het meer. Tijdens het zwemmen zie ik ineens een takje links van kenneth drijven. Het drijft rechtop in het water. Kijk nou eens links van je, zeg ik nog heel rustig, maar op dat moment zien we allebei dat het geen takje is maar een waterslangetje. Het feit dat deze rechtop in het water naar ons loopt te kijken maakt dat we ons met alle soorten zwemslagen naar  het stenen trappetje begeven. Ik breek mijn versgegellakte grote teennagel nog op een steen in de haast maar ben blij als ik aan de kade zit. Ik weet dat deze slangetjes niets doen maar ik hoef ze toch niet bij me in het water. We blijven nog even lekker op de kant nakletsen terwijl we nog een 2e slangetje spotten. Savonds gaan we even naar het dorpje om gezellig, hoe kan het ook anders, een italiaans ijsje te halen. Omdat ik eigenlijk een tussenstopje is vertrekken we na 1 nacht alweer uit Iseo.

Na Iseo stranden we bij Camping International in Calambrone. Een camping direct aan het strand in deze kustplaatst. Ondanks dat de tent makkelijk opgezet en afgebroken is besluiten we voortaan overal 2 nachten minimaal te blijven. Bij aankomst op de camping word Kenneth al gelijk meegenomen door een man in een golfkarretje om een plek uit te zoeken. Ik wacht in de auto. Hij is al snel terug want we kiezen voor de plek vlak om de hoek bij de receptie. Bij aankomst op onze plek worden we gelijk begroet door een Duits duo. 2 heren met een caravan. Later merken we dat het waarschijnlijk (hetro)vrienden zijn die samen op vakantie zijn, ze bellen elke avond met hun kinderen merken we. Een van de eerste dingen die zij aan ons vragen is of wij iets te roken voor ze hebben. Kenneth en ik roken beide niet dus schudden nee. Verbaasd kijken ze ons aan, en vragen vervolgens twijfelachtig, but you are from Holland right? We kunnen erg lachen om deze stereotypering en beginnen met het opzetten van de tent. Ook hier staat de tent weer snel. Gezien de camping direct aan het strand ligt met alleen een weg ertussen en er een strandtent met bedjes bij de camping hoort besluiten we verkoeling te zoeken aan en in het water. Eenmaal terug blijkt het sanitair van deze camping nogal achterhaald. Niks is overdekt in gebouwen maar aparte hokje vanaf buiten zijn direct wc's en douches. Opzich prima. Echter schijn je wc's te kunnen afhuren voor prive gebruik, deze worden dan met een hangslotje vergrendeld. Dit maakt dat er weinig algemene wc's overblijven en die er overblijven zacht gezegd niet meer zo schoon eruit zien. 'savonds gaat we zelfs naar de wc bij het campingrestaurant om de onprettige uitziende pot te vermijden. Die avond heb ik helaas ook koud gedoucht omdat ik geen warm water uit meerdere douches wist te krijgen. De volgende ochtend legt Kenneth uit hoe dit kan. Het blijkt een lang verhaal over een paneel met lampjes en knopjes aan het begin van de douche, en een knop in de douches zelf die korte tijd warm water verzorgd. Ik vind kamperen heerlijk en ben niet erg veeleisend als het gaat om de faciliteiten. Maar dit heb ik in mijn hele leven nog nooit meegemaakt op een camping. 

Het is al erg warm in Italie en we zijn nog niet eens heel zuidelijk. Dat belooft wat! De volgende dag bezoeken we het stadje Livorno. Een prachtige typisch italiaanse gebouwde stad waar we leuk rondkijken en winkelen. Onze camping ligt ook op een klein ritje van Pisa, en ondanks dat we hier vorig jaar al even zijn geweest besluiten we in Pisa te gaan eten. Bij een klein idylisch restaurantje met de Toren van Pisa op de achtergrond is de meest romantische setting toch wel compleet. Er zitten 2 jonge mannen op het plein met een behoorlijk professionele foto Camera. Ze lijken de toren te fotograferen maar we begrijpen niet helemaal waarom precies. We speculeren over waarom zij daar nu eigenlijk zitten en genieten van de rust op het plein en het feit dat wij de enige bij het restaurant en dus op het terrasje zijn. Halverwege het voorgerecht komt er een grote rode langharige kater aan ons tafeltje zitten. Aan het bandje met kokertje is duidelijk te zien dat hij van iemand is en hij ziet er ook goed uit. Waarschijnlijk weet hij precies waar en wanneer hij er moet zijn want hij komt van de andere kant van het plein helemaal naar ons lopen. Natuurlijk vind ik dit weer TE cute en geef ik hem een super klein stukje van mijn vlees. Als de toetjes gekozen moeten worden besluiten we ieder een ander toetje te nemen en beide te delen, zoals we wel vaker doen, maar aangezien we moeilijk kunnen kiezen besluiten we na die 2 toetjes nog een 3e toetje te delen. Ach wat maakt het uit we zijn op vakantie.

We besluiten voordat we vertrekken toch eens aan de 2 mannen te vragen wat ze daar nu precies zitten te doen. Ze zitten er inmiddels al 2 uur en lijken erg vriendelijk en toegankelijk. Ze vertellen ons dat er een bepaalde komeet zichtbaar zou moeten zijn maar dat zij al meerdere nachten daar zitten te wachten. De combinatie met de toren van Pisa maakt het perfecte plaatje welke zij graag willen vastleggen. We begrijpen het helemaal, kletsen nog wat en zeggen gedag.

Na, wat achteraf de duurste maaltijd van de vakantie blijkt te zijn, maar het ook echt waard was lopen we rustig terug naar waar ons busje geparkeerd staat. Ik verbaas me altijd over hoe Kenneth na slechts een paar minuten in een stad al zo goed zijn richting weet en precies weet waar we geparkeerd hebben. Ik was allang verdwaalt!

Sochtends maken we een heerlijk ontbijtje met onder andere tosti's uit ons zelf meegebrachte oventje. Het is 11 uur sochtends en nu al 28 graden! We pakken de spullen weer in en besluiten naar eiland Elba te gaan. Een eiland waar je met een veerboot naartoe kan, met auto en al natuurlijk! De prijs van de overtocht blijkt 80 euro enkele reis te zijn, maar dit weerhoud ons er absoluut niet van. We vinden de ervaring super leuk en anders kom je nooit op zo'n eiland. Je kan er niet even een weekendje heen vliegen. De overtocht duurt ongeveer 1 uurtje en onderweg kijken we onze ogen uit over het water, eilanden in de verte en andere boten die voorbij komen. We vinden een camping online en rijden hiernaartoe. Bij aankomst blijkt het een ANWB camping te zijn genaamd Camping Village Rosselba Le Palme, een herinnering over dat mijn moeder in Frankrijk alleen maar ANWB camping uitzocht overspoeld me en ik word denk terug aan die tijd. Veel tijd heb ik niet om hierin te blijven hangen want we worden door iemand wederom meegenomen op een golfkarretje om een plekje uit te zoeken. Het is een camping tegen een berg aan en lopen was dan ook echt geen optie geweest. Na ons te hebben verwonderd over de omgeving en de apartheid van de camping hebben we een plekje uitgekozen. Ook hier staan we weer snel. Naast ons staat een duits stel met een baby en een Nederlands gezin met 3 kinderen die niet bepaald in alle harmonie met alkaar op vakantie zijn. We lachen soms zachtjes om discussies en situaties om ons heen. In tegenstelling tot de vorige camping heeft deze camping enorm luxe faciliteiten. Alles is enorm schoon, nieuw en uitgerust met warm water. 

Het leuke vind ik dat je hierdoor dat ook echt gaat waarderen. We nemen die avond dan ook allebei een lange douch en ik geniet ervan dat ik daarna in een afgesloten kleedkamertje met spiegel mijn bodylotion kan aanbrengen en zonder direct buiten te staan mijn haar kan drogen. Wat een luxe!

We blijven op deze camping wederom 2 nachten wat ons mooi de gelegenheid geeft om te BBQ'en. Ondanks dat er overal word aangegeven dat er alleen ge BBQt mag worden op de gezamelijke daarvoor aangegeven plekken gaf de man in het golfkarretje aan dat het opzich onder de juiste omstadigheden wel kan. Wij hebben onze BBQ altijd op een tafeltje staan, los van de grond, daarnaast hebben we er nu ook nog een zeil onder gelegd, het afwasteiltje gevuld met water ernaast gezet samen met een kleine brandblusser die we al meehadden in de bus. Op deze manier is het eventueel ontstaan van brand snel onder controle. Gelukkig was dit niet nodig.

De avond worden we behoorlijk lek geprikt door muggen tijdens ons potje kaartje, jokeren. Maar ook dit mag de pret niet drukken. De volgende dag gaan we met het busje het eiland verkennen en komen bij een leuk klein havenstadje aan. We eten hier een lekkere ijscoupe en lopen wat rond. Omdat Elba dus een eiland is heb je hier heel veel mooie kleine rots strandjes. Kenneth vind 1 van die mooie strandje en na even wat moeite doen op het gebied van parkeren beginnen we het hobbelige pad richting dit strandje te lopen. We zijn niet de enige maar het pad is absoluut niet aangelegd om makkelijk overheen te gaan. Uiteindelijk komen we aan bij het water en het was het absoluut waard! Prachtig blauw helder water en door het kiezel strand ook geen last van zand. Ik vermeed tot nu toe eigenlijk altijd kiezel stranden maar ben hierdoor wel van gedachte veranderd. Je kunt heerlijk in de branding gaan liggen zonder overal zand tussen te voelen kruipen en het water is een stuk helderder. 

De volgende dag vertrekken we weer van het eiland met de veerboot. De terugweg kost slechts 60 euro enkele reis, waarschijnlijk iets met toeristenbelasting. Hierdoor is het dus een retourprijs van 140 euro voor 2 volwassenen en een auto. Opzich nog best okay als je bedenkt dat de overtocht 1 uur duurt. We stoppen bij een klein plaatsje Piombino. We zoeken daar een restaurantje en komen op een mooi teras uit wat uitkijkt op het water. Helaas sluit in Italie ook veel Horeca tussen de middag en ook dit terras ging sluiten. Een plaatsje verderop in Follonica hebben we meer succes en ook hier zitten we aan het strandje. We eten hier onze eerste pasta carbonara van de vakantie. Dit is zo leuk aan een roadtrip, je komt overal en kan elk moment besluiten even een stadje in te rijden. Onze volgende stop is Rome.

Mijn vader heeft ons voor vertrek een hotelovernachting kado gedaan tijdens onze vakantie. Deze hebben we dan ook met liefde besteed in het mooie Rome. We blijven hiermaar 1 nachtje en omdat het makkelijker is om middenin de stad te verblijven en hier geen campings zijn is een hotel een super alternatief. Ondanks dat we beide van kamperen houden is een hotel zo middenin de vakantie ook wel even heel lekker. Vooral het direct naar de wc kunnen als je sochtends wakker word is voor mij een echte game changer! We verblijven in Hotel Antico Pallazzo Rospigluosi. Dit hotel ligt midden in het centrum en vanuit ons raam hebben we een prachtig uitzicht op een prachtig Rooms gebouw. Die avond gaan we all you can eat sushi eten, gewoon omdat het kan! De volgende dag nemen een ''green line tourbus'' door de stad. Deze hop-on-hop-off bussen zijn ideaal en van verschillende merken bijna in elke grote stad in europa te vinden. Het is de manier om zonder al te veel lopen de hele stad te zien. Je kan uitstappen wanneer je wil en door de hele stad door ook weer opstappen. We besluiten bij Ponte S''Angelo uit te stappen en te lopen naar Vaticaanstad. Het is inmiddels 37 graden. Het is erg rustig op deze normaal zo drukke toeristische trekpleister. We genieten hiervan terwijl het zweet naar beneden drupt en stroomt. We bezoeken de bekende spaanse trappen, zien het coloseum vanuit de bus en lopen langs de trevifontein. In december 2015 ben ik met het vliegtuig als citytrip in Rome geweest. Ondanks dat het toen ook mooi weer was is het toch anders is deze zomerse sferen. Uiteraard eten we een ijsje bij de Trevi-fontein, van dezelfde zaak als ik toen deed, sorry ik houd nu eenmaal van tradities. We vertrekken einde van de middag met ons busje uit Rome. Terwijl onze autothermometer de 44 graden aantikt bedenken we wat de volgende stop word. We gaan wat meer terug naar het noorde, hopelijk word het dan ook iets minder warm. Het is inmiddels vrijdag en we zijn pas 1 week onderweg. Elke 2 dagen een andere plek maakt dat je na 1 week het gevoel heb dat je al een maand oppad bent. Dit maakt het extra leuk en we genieten van het idee dat we nog een ruime week voor de boeg hebben. 

Bij Villagio Camping Dei Pini maken wij onze 4e camping plek eigen. Deze camping ligt zo direct aan het strand dat we een pasje krijgen om via het hek op de camping het strand op te kunnen.Het enige wat tussen onze tent en het strand zit is 1 dikke muur, verder niks. De medewerker die ons de pas komt brengen op de plek geeft aan dat hij ons een mooi en ''cute'' stel vind. Het mooiste en leukste stel van de camping maakt hij duidelijk. Altijd leuk om te horen natuurlijk al vermoed is dat het komt omdat we merken dat er voornamelijk italianen op deze camping staan en dus 2 roodharige hollanders wel opvallen. Omdat we pas savonds aankomen op deze camping na een lange rit vanuit Rome moeten we opschieten om nog bij een supermarkt te komen voordat deze dicht zijn. We koken die avond weer lekker bij de tent, gevolgd door een klein ontbijtje de volgende ochtend. We gaan Ravenna in, een plaatsje dichtbij.

Als we in Ravenna op een terrasje neerstrijken zijn we 2x getuigen van ee bruidpaar wat het stadhuisje uitkomt. Wanneer we om de kaart vragen op dit terras krijgen we maarliefst 7 verschillende menukaarten op tafel gelegd. Overal staat weer iets anders op. Bij de entree van de camping had ik een folder gezien van een safaripark. Onderweg zagen we meerdere borden hiervan en ik weet Kenneth ervan te overtuigen dat het leuk dit deze te bezoeken. Met ons busje gaat we voor slechts 25 euro p.p. het safaripark in. Struisvogels, Olifanten, Verschillende soorten herten en antilopen, giraffen en roofdieren komen er voorbij. In een apart afgesloten deel rijden we door het tijgers en leeuwen verblijf. Erg indrukwekkend. Op een punt rijden we superdichtbij een struisvogel en andere dieren. Ook het wandeldeel van het dierenpark nemen we nog even mee, ondanks de 33 graden die het inmiddels is geworden om 2 uur smiddags.

savonds koken we een lekkere pasta bij de tent. En met zelf gemaakte kruidenboter voor op het stokbrood (kruidenboter is niet verkrijgbaar in italie) zijn we helemaal blij. De volgende dag komen we onderweg een jetskie meertje tegen, het blijkt zelf een jetskie camping te zijn met meerdere meren voor beginners en gevorderen en een loods vol met jetskies. We kijken hier even rond en gaan weer door. 

We vertrekken naar onze 1 na laatste stop voordat we doorgaan naar Porlezza. In Chioggia. Wederom een kustplaats maar nu aan de oostkust van Italie. Deze camping ligt ook direct aan het strand alleen met een weg ertussen. Camping Adriatico Sottomarina Venezia genaamd. Deze camping heeft al een stuk meer nederlanders staan. We worden gelijk welkom geheten door een grote familie die meerdere plekken heeft bewoond op het laantje. Praatjes worden gemaakt en ondanks dat ik best een sociaal persoon ben vond ik het de afgelopen 1,5 week toch wel heerlijk dat ik zo weinig mensen heb ontmoet en gesproken. Dit is mooi een beetje wennen voor als we straks weer naar Nederland terug gaan. De camping ligt aan een lange boulevard waar we savonds lekker overheen wandelen. 1 van de dingen die we nog niet tegen waren gekomen wat een speelhal of een kermisje, iets wat echt ons ding is, zeker op vakantie. En alsof het zo moest zijn lopen we een kermisje op met 2 kleine speelhalletjes erop. Fanatiek als we zijn storten we ons op de spelletjes als Coin Doser en Airhockey. We eten daarna nog een ijsje in het centrumpje en gaan dan lekker slapen. Die nacht gaat het enorm onweren. Middenin de nacht worden we er allebei wakker van. Dit is de eerste regen die onze tent meemaakt en we zijn benieuwd hoe hij zich gaat houden. Dit blijkt perfect te gaan en de volgende dag als we wakker worden is de tent alweer droog. Echte aanrader dus dat technische katoen. Die nacht hoorde een vrouw op de camping wel een half uur hysterisch hillen. 'sochtends blijkt dat haar voortentconstructie is ongestort door de hevige regen. Wij begrijpen niet dat je daar zolang voor gaat gillen maar goed...

We bezoeken het stadje van Chioggia. Een leuk plaatsje wat eruit ziet als een replica van Venezie. Bizar dat dit plaatsje niet bekender is. Alles lijkt op Venetie en de sfeer is dan ook gezellig en echt Italiaans.

De volgende dag pakken we alles weer in, we vertrekken naar onze laatste locatie, Porlezza. Hier blijven we van dinsdag t/m zondag om vervolgens weer naar huis te rijden. Omdat we hier vooral voor familie zijn, en je niet alles in 2 dagen hoeft te zien en te doen, maken we lang niet zoveel mee. We zijn naar de waterval geweest welke erg leuk en indrukwekkend was. We hebben het uitzicht van het dak van Italie gezien en Kenneth kon eindelijk zijn JetSkie gebruiken op het meer. Zelf heb ik ook een poging gedaan. Gezien het meest heldhaftige wat ik ooit in het water gedaan heb kanoen is, is een JetSkie nogal wat voor mij. Na 1 uur in het water te hebben lopen vloeken lukte het mij eindelijk om stukjes, op mijn knieen iets harder te gaan. Volgens jaar wil ik kunnen staan maar voor nu ben ik blij dat mijn blauwe plekken ervan inmiddels zijn weggetrokken. We hebben poffertje gegeten bij de tent, een enorme rups tegast gehad aan onze tent en heerlijk gevaren!

De laatste 5 nachten vlogen sneller voorbij dan 2 nachten in de 1,5 week ervoor. Als je langer op 1 plek blijft gaat de tijd ook een stuk sneller. Voor we het wisten was het zondagavond en tijd om naar huis te rijden. 

Ik ben erg blij dat deze vakantie er ondanks Corona nog in zat dit jaar. Volgend jaar hopelijk wel Bali maar sowieso weer Italie ook! 

Het enige wat ik mis door corona is reizen. En vooral de mogelijkheid tot het plannen ervan en de voorpret die daarbij komt kijken. Ik hoop dat we snel weer ''normaal'' kunnen doen.

Stay Tuned... Always to be continued.... 

22. apr, 2020

Vlak voor alle CORONA maatregelen zijn kenneth en ik nog op het nippertje een weekend weg geweest. Dit was voor de jaarlijkse traditie voor ons jubileum én kenneth zijn verjaardag.

Dit jaar lag dit weekend net vóór kenneth zijn verjaardag. Op vrijdag 13 maart is kenneth mij, zoals altijd met deze traditie ophalen van mijn werk. Zo verspillen we geen tijd en kan het weekend gelijk beginnen. Ik verzin over het algemeen de indeling voor alles wat we doen en kenneth weet dit pas op het moment zelf of kort van te voren.

Dit weekend had ik een hoop verschillende dingen gepland. We begonnen met een etentje bij een marrokaans restaurant in Nijmegen. Vorig jaar zijn we tijdens dit weekend in Marrakesh geweest het leek mij een leuk moment om hier even op deze manier op terug te blikken.

Na heerlijke gegeten te hebben van de typische marokkaanse gerechten die wij herkenden van onze reis rijden wij door naar Pathé Nijmegen waar wij de film Bloodshot kijken. Om ook dit wat specialer te maken had ik het zogehette VIP arrangement geboekt. Hierbij koop je een duurder kaartje en maak je gebruik van allerlei extra's. 1 van die extra's is dat je 2 uur vóór de film begint toegang heb tot de VIP lounge. Hier kun je onbeperkt gebruik maken van diverse hapjes en drankjes, en ook deze meenemen naar de zaal. Een soort all-inclusive deal dus eigenlijk. Hier hebben we heerlijk met een kopje koffie een stukje taart gezeten tot de film begon. Ook kun je gebruik maken van een garderobe en zit je op een speciale rij achter in de zaal met extra brede comfortabele stoelen met extra beenruimte. Helaas heeft niet elke Pathé deze mogelijkheden maar als je eens bij deze Pathé in de buurt bent is het absoluut een aanrader!

Na de film zijn we naar ons hotel gegaan. We verbleven in het Arresthuis in Roermond. Dit is een oude gevangenis die door van der valk helemaal is omgebouwd tot een hotel. Met alle oude details in ere gehouden heb je in de gang bijna echt het idee dat je in een gevangenis bent. De kamers bevinden zich in het cellenblok met dikke stalen deuren en trappen. Oude details zoals sleutels bevinden zich in de decoraties.

We worden bij de receptie onthaald met een glas champagne. De kamer is ook duidelijk een cel geweest. Tralies voor de ramen maar ook de indeling en de industriële look maakt het helemaal af. Op de badjassen staat zelfs op de achterkant een bedrukking wat lijkt op dat van een gevangenis uniform. Ik heb van te voren geregeld dat onze kamer versierd is. Dit heeft het personeel van het hotel perfect gedaan. met ballonnen, een ''happy birthday'' slinger en andere versiering is de kamer echt compleet. Ook hebben ze op mijn verzoek onze lievelings taart namelijk red velvet op de kamer gezet van de lokale banketbakker. We hebben heerlijk geslapen. 'sochtends kregen wij ontbijt op bed. De inhoud van dit ontbijt hebben we bij inchecken mogen uitzoeken en is erg uitgebreid. Door een vriendelijke roomservice medewerker aan onze kamer gebracht. We hebben heerlijk op bed ontbeten en toen we nog wat vleeswaren en pindakaas miste kwamen ze dit direct brengen. 

Na uitchecken reden we in een klein kwartiertje naar outlet Roermond. Een outlet shoppingmall met allerlei verschillende soorten winkels, vooral mode zaken. Ik vind dit een prettige plek om te winkelen omdat alles ruim is opgezet en er netjes uit ziet. Er is voldoende plek om even te zitten, dure en voordeligere winkels liggen door elkaar en er zijn allerlei soorten eettentjes. Na hier lekker in het zonnetje te hebben gelopen, het was al rustig vanwege het opkomende CORONA verhaal, zijn we doorgereden naar Maastricht. Ook hier zijn wij eerder geweest tijdens één van onze tripjes en dus wederom een kleine trip langs memory lane. Omdat veel dingen gesloten waren hebben we hier een hele lekkere burger gegeten bij een leuk zaakje. Ik had een burger met sla i.p.v. een broodje, #koolhydraatarm, erg lekker!

Omdat we nog een uurtje moesten rijden naar ons volgende hotel zijn we in de auto gestapt. We verbleven in hotel brussel airport, tevens van van der valk. Dit hotel hebben wij ook gebruikt toen we vorig jaar naar Marrakesh gingen. Vliegen vanaf Brussel is vaak voordeliger dan vanaf Schiphol. Vaak scheelt het niet voldoende om er helemaal voor naar Brussel te rijden, gezien je dan ook je auto daar moet laten natuurlijk. Maar zo in aanloop naar het vliegveld allerlei leuke plekken bezoeken is  natuurlijk ideaal. Wat zo fijn is aan dit hotel is dat zij een Sleep, Park, Fly Arrangement hebben. Dit houd in dat je auto 14 dagen geparkeerd mag staan in de afgesloten parkeergarage onder het hotel wanneer je tenminste 1 nacht in het hotel overnacht. Tevens gebruik je gratis de airport shuttle van het hotel naar de vertrekhal waardoor je totaal geen omkijken heb naar je auto. Omdat bijna alles een verassing is op dit weekend voor Kenneth vertel ik hem d.m.v. een brief met foto hints dat we de volgende ochtend naar Lissabon gaan. Dit was 1 van de bestemmingen op onze travelbucketlist dus uiteraard werd dit met enthousiasme ontvangen :)

Door de Corona maatregelen was het ontbijtbuffet gesloten, echter vlogen wij de volgende dag al om 7:00 uur en was hierdoor sowieso geen tijd voor ontbijt in het hotel. Vroeg in de morgen, op zondag, vertrokken wij met de airportshuttle naar het vliegveld. Een kort ritje in een klein busje. Na een typisch vliegveld ontbijt (vette panini en een flesje drinken) begonnen wij te boarden. Het vliegveld was rustig en we hadden alleen handbagage. Dit ging dus super snel en we maken er inmiddels een soort sport van om niet al te veel tijd van te voren op de luchthaven aan te komen waardoor de wachttijd zo kort mogelijk is.

Na een probleemloze instap in een halfleeg vliegtuig vlogen we in ruim 2,5 uur naar Lissabon. Eenmaal in Lisabon checken we eerst in in het hotel. We verblijven in hotel Patria. Een klein boutique hotel dichtbij de metro en niet ver van de luchthaven. Het valt ons op dat het best rustig is op straat. Ondanks dat de winkel merendeels gewoon open zijn. Gezien het zondag is vinden we het niet vreemd sommige winkels gesloten te zien. We kunnen helaas nog niet onze kamer is aangezien het nog vroeg op de dag is. We laten onze bagage achter en gaan opzoek naar een écht ontbijt.

Kenneth is altijd de reisleider. Vroeger was ik dit altijd met andere gezelschappen maar omdat hij er zo goed in is heb ik het leren loslaten. Dit is enorm fijn als je altijd de controlefreak bent en alles in de hand wil houden. Soms moet ik wel om mezelf lachen omdat ik geen enkel gevoel van navigatie heb en dus geen idee heb waar ik mij bevind en waar het hotel is. Maar Kenneth weet dit wel en weet binnen een halve dag al heel veel dingen zonder navigatie te vinden. Jaloersmakend vind ik dat! 

We besluiten naar de kust te gaan, dit is vanaf de halte waar we uitstappen nog een stukje lopen, heuvel op en af. We  bereiken de kust en vinden een gezellig tentje met een leuk terassje. Het is mooi weer en de zon schijnt. Voor het eerst kan de jas uit dit jaar! We bestellen ieder een lekker broodje en een schaaltje patat van zoete aardappel. Dat laatste valt vooral erg bij ons in de smaak. In combinatie met de verse sinaasappelsap is de inmiddels lunch compleet.

Traditiegetrouw zwerven we lekker door de stad en bekijken we van alles wat we tegen komen. We bezoeken uiteraard meerdere keren de starbucks voor een ''Venti Caramel Machiato'' en soms een stukje cake, cheescake of muffin. 

Omdat veel dingen gesloten zijn en we ook eigenlijk einde van de dag wel moe zijn besluiten we na het inchecken, douchen en even te hebben uitgerust dat we de kamer niet meer uitgaan. Wij nemen altijd onze Chrome-cast mee als wij in een hotel overnachten en het is altijd weer een fijne verassing als het wifi-netwerk in het hotel toereikend genoeg is. Sommige mensen zullen zich afvragen waarom je wil netflixen als je op vakantie bent maar voor ons is dit een gevoel van thuiskomen. Hierdoor maak je al snel van je hotelkamer een thuis en voegt dit echt iets toe aan het vakantiegevoel. 

We bestellen 2 pizza's via uber eats en eten deze, wederom traditiegetrouw op, op bed. We kijken films en serie op netflix en gaan na een lange dag heerlijk slapen.

Hotel Patria is zoals gezegd een klein boutique hotel. We zitten op de 1 na bovenste etage. Op de bovenste etage bevind zich de ontbijtruimte. De kamer is keurig en van alle gemakken voorzien inclusief waterkoker. De waterdruk in de douche is goed en er kan een raam open (wat ik toch ook altijd wel lekker vind). Met 1 trap naar boven komen we de volgende ochtend in de ontbijtruimte. Ook dit ziet er super netjes uit en we worden vriendelijk begroet door het personeel. Door de al teruglopende toerisme is het rustig in het hotel. We zitten alleen in de ontbijtruimte. Het ontbijt was simpel maar prima en compleet. Je kunt bij het raam heerlijk naar buiten kijken en we genieten van het rustig beginnen van onze dag.

Helaas blijkt dat de hop-on-hop-off bussen vanaf die dag niet meer rijden als maatregel voor de verspreiding van corona. Dit vinden we uiteraard jammer, gezien het een terugkerende factor is in onze tripjes en het, zeker met mooi weer, een fijne manier is om je in een grote stad te verplaatsen. Gelukkig denken wij niet in problemen en gaan we er gewoon lekker op uit.

We wandelen veel door verschillende delen van Lissabon en bezoeken verschillende winkel en winkelcentra. Ook die avond besluiten we door het teruglopende aanbod van restaurants lekker op de kamer te eten en bestellen we Indiaas eten voor de verandering. Een enorme koolhydraten bom #carbfest maar oh zo lekker. 

De volgende dag ontbijten we uiteraard weer in het hotel en maken we ons klaar voor nog een klein dagje in Lissabon. We vinden het jammer dat we weer naar huis gaan, ondanks dat er veel dingen anders zijn. Wij hebben het talent om binnen 48 uur ergens ons ''thuis'' te maken. Door Kenneth heb ik dit nog beter onder de knie gekregen en voel ik mij dus onmiddelijk op mijn plek als wij samen ergens neerstrijken. Een tekst uit een oud liedje luid; ''You are my home. Wherever you are, that's where I'm meant to be''. En dit is in ons geval ook echt zo. Dit geeft mij veel rust. Ik ben nooit verhuisd in mijn leven maar hierdoor weet ik dat het niet uitmaakt waar ik terecht kom, en dat geeft een enorm gevoel van vrijheid.

We besluiten dat we nog een paar dingen moeten zien en absoluut in zo'n klein geel oud trammetje willen rijden. Deze trams zijn enorm oud en duidelijk nog echt in oude staat. Hierdoor is het iets wat absoluut niet mag ontbreken als je een bezoekje brengt aan Lissabon. 

Ooit heb ik gesolliciteerd bij Teleperformance. Een bedrijf dat Nederlandstalige klantenservice faciliteerd vanuit Lissabon. Een lang gekoesterde droom. We spelen met de gedachte hoe het zou zijn om hier een tijdje te wonen en te werken. En zo komen wij, wandelend, kletsend en starbucks bezoekend onze dag wel door.

Na onze bagage bij het hotel te hebben opgehaald vertrekken we richting de luchthaven. Hier merken we dat de maatregelen steeds meer merkbaar worden. Even denken we dat er een enorme rij voor de vertrekhal staat waardoor we sowieso onze vlucht niet zouden gaan halen. Gek genoeg roept dit nog steeds geen enkele vorm van paniek bij mij op, wat er vroeger wel geweest was, is nu gewoon volledig vertrouwen in dat het allemaal wel goed komt. Natuurijk denk je wel even van owke en dan. Maar we zijn beide niet moeilijk en maken er altijd wel wat van. Gelukkig  blijkt de lange rij een filtering te zijn voor de vluchten, alleen de meest recente vluchten mogen naar binnen om zo drukte en dus minder dan 1,5 meter afstand te voorkomen.

Probleemloos vliegen we, in een stuk voller vliegtuig dan op de heenreis, terug naar Brussel. Daar bellen we het hotel. We hadden al de boodschap gekregen dat de shuttle waarschijlijk niet zou rijden en we dan op kosten van het hotel een taxi konden krijgen. Het hotel regelt netjes een taxi voor ons en die is er vlot. We gaan met de auto richting Haarlem. Ook autorijden is samen altijd weer een feest. We hebben het altijd gezellig, stoppen onderweg voor een bekertje koffie to-go en kletsen over van alles. 

Eenmaal in Nederland merken we dat er in die 4 dagen behoorlijk wat veranderd is. Winkels hebben maximaal aantal klanten, transparante schermen bij de kassa's en er word geadviseerd binnen te blijven. De taxichauffeur in Brussel vertelde ons dat het vliegveld zich opmaakt voor het sluiten van het niet noodzakelijke vliegverkeer vanaf vrijdag, we zijn dus net optijd (dinsdag) terug gekomen.

We zijn enorm dankbaar dat we dit weekendje nog weg zijn geweest en deze niet in het water is gevallen door alle Corona maatregelen. Helaas zijn we er ook achter gekomen dat onze reis naar Bali, 2 weken later, niet door kan gaan. Uiteraard balen we hiervan maar zien in dat dit ook echt niet verstandig was geweest. Gezien het niveau van de medische zorg daar, bereikbaarheid en hygiëne is het beter om in deze omstandigheden daar niet te zijn als toerist.

Voor 2 mensen waarbij reizen en weekendjes weg een 2 maandelijks terugkerend iets is, is het een gewoonte om altijd wel een reis of tripje in het vooruitzicht te hebben. Dit kan nu niet. In juli zouden we naar Italië maar ook dit zie ik zijn doorgang niet vinden. Helaas, maar we hebben er allemaal mee te maken.

Mijn schoonheidssalon is gesloten en mijn werk in hotels ligt stil. Mijn werk op kantoor gaat redelijk onveranderd door. Kortom, voor het eerst in 15 jaar werk ik gewoon 40 uur per week tijdens kantoortijden. Dit voelt voor mij als vakantie en enorm onwerkelijk. 'savonds kan ik gewoon mijn make-up afhalen en naar bed gaan, ik hoef niet te plannen wanneer ik mijn haar moet wassen vanwege tijdgebrek en elke avond eet ik samen met mijn vriend. Normale dingen zou je zeggen maar voor ons zo niet alle daags. 1 ding weet ik zeker, nooit meer terug naar toen.

Ik hoop dat we snel weer kunnen reizen en dat dat deel van ons leven snel weer normaal is. Verder lopen wij de deur normaal al niet plat bij sociale contacten en visite bij ons thuis komt al helemaal nooit voor. Ik mis het makkelijk even een bakkie doen bij mijn vader en er is een handje vol mensen die ik af en toe zie en nu helaas niet kan zien. Die mensen mis ik uiteraard, maar dat zijn er niet veel. Het reizen en de vrijheid die daarbij hoort, en uitzicht hebben op reisjes is het grootste gemis helaas, omdat je hier geen alternatief voor heb. Met mensen kun je bellen, op 1,5 meter wandelen of een videogesprek mee hebben. Reizen is Reizen.

Voorlopig dus even het laatste reisverslag, maar ik denk zo maar dat wanneer alles weer ''normaal is'' er veel meer reisverhalen komen.

Stay Tuned, Stay Safe, To be Continued....

24. jan, 2020

Afgelopen kerst zijn wij naar Praag geweest, dat wil zeggen 2 weekenden vóór kerst,

2 jaar geleden zijn wij, toen we elkaar net aan 4 maanden kende en nog niet officiëel een relatie hadden een weekend naar Budapest geweest. We hebben elkaar hier super goed leren kennen en de liefde voor stedentrips samen maken is toen zeker ontstaan alsmede de liefde voor elkaar.

Om dit nogmaals over te doen zijn we dit jaar in dezelfde periode naar Praag geweest. Praag is net als Budapest een super leuke stad om heen te gaan tijdens de feestmaand december. Overal vind je kraampjes in een soort skihut achtige stijl en de hele stad is aangekleed met kerstversiering en verlichting. Het is minder druk en chaotisch dan bijvoorbeeld Londen of Parijs en minstens zo mooi!

We hebben via een Prague card een hele hoop mooie dingen gezien. Deze kaart koop je voor ongeveer € 60,- euro voor 3 dagen en geeft je toegang tot heel veel toeristische attracties zoals een hop-on-hop-off bus service, een rondvaartboot en talloze musea. Omdat dit alles inclusief is loop je sneller ergens gewoon even in en kom je juist te leukste dingen tegen.

In Praag vind je heel veel musea met een Joodse achtergrond en oude synagogen. Dit vinden wij beide enorm interessant en prachtig om te zien. Je leert weer een andere kant van de ó zo bekende geschiedenis kennen en je staat weer even stil bij hoe het ooit is geweest en zomaar weer zou kunnen worden, toch?

Praag is geen dure stad, het is er ook niet extreem maar prima vergelijkbaar met Nederland als het gaat om uit eten gaan en toeristische attracties. Voor het openbaar vervoer kun je ook een all-in kaart kopen waardoor je makkelijker van A naar B reist. Maar lopend kom je ook enorm ver en zie je natuurlijk extra leuke dingen.

Zoals wij in Budapest ook gedaan hadden hebben we een rondvaart gedaan, in de avond. Dit was enorm goed geregeld. We kregen een koek en mochten kiezen uit warme dranken als koffie, gluwein, warme chocolademelk of koude dranken zoals fris, wijn en bier. Dit zat bij de prijs inbegrepen. In een oud ogende sloep, verwarmd met potkachel, zijn we gedurende +/- 1 uur door de wateren van Praag gevaren. Omdat alles dus met lichtjes versiert is ziet dit er enorm leuk uit. Onderweg kwamen we een oever tegen waar mensen kaarsjes op een soort bootjes in het water lieten. We zijn er nog steeds niet helemaal uit wat hier nu precies de reden achter was en ook de kapitein van de rondvaart wist dit niet te vertellen helaas. Maar het was zeker niet minder mooi daardoor.

We verbleven in een hotel praktisch midden in het centrum. Wij kiezen altijd een semi luxe hotel wat vooral centraal gelegen ligt bij openbaar vervoer (bij voorkeur Metro) in de buurt. Wij verbleven uiteindelijk in een soort zijstraat van de grote hoofdstraat waar ook het grootste museum aan ligt. Stripclubs en lingerie winkels waren in die straat geen uitzondering maar juist dit heeft dan wel weer zijn charme. Helaas hebben we niet de gelegenheid gehad om hier even binnen te kijken. Dat bewaren we voor de volgende keer :)

Wat voor ons vooral het hoogtepunt is tijdens een stedentrip als dit is gewoon het feit dat wij, zoals wij dat noemen, even helemaal in onze bubbel zitten. We eten lekker, lopen veel en zien veel dingen, maar het belangrijkste van alles, we zijn  even helemaal van elkaar, zonder andere zaken die we altijd maar moeten doen. Geen werk, geen huishouden, geen boodschappen of sociale verplichtingen. 

Ik kan Praag dan ook absoluut aanraden voor een stedentrip van 3 á 4 dagen.

Stay Tuned... To be Continued...

5. aug, 2019

Dit jaar zijn we 2 weken met de tent naar italië geweest. Zonder een duidelijke planning en met slechts de eerste overnachting geboekt werd ik vrijdag 12 juli door Kenneth opgehaald van mijn werk met een auto vol met spullen om onze rit naar Genua te beginnen. Een rit van 12 uur. 

Genua;

Rond 18:00 haald Kenneth mij op van mijn werk. Hij heeft mij daar 'sochtend afgezet om mij met een uiterst precies ingeladen KIA Picanto op te halen. We hebben even overwogen om met Kenneth zijn busje te gaan, echter is deze een stuk minder zuinig (en wij eten ons geld liever op als dat we het vertanken) en kan je hierbij de stoel van de passagier niet plat genoeg leggen. 

Wij rijden in 1 stuk door, zowel héén áls térug. Dit betekende deze keer dat wij ongeveer 1100 km moesten afleggen. Met stops erbij betekend dit ongeveer een rit van +/- 12 uur. Bij elke tankbeurt, gemiddeld elke 3 uur, wisselen wij af en kan de ander slapen. Kenneth begint meestal met rijden. Eenmaal in Duitsland kruip ik achter het stuur en kan ik, nu het eenmaal donker is, lekker doortuffen.

Onderweg eten we, als in traditie bijna, een zigeunerschnitzel met saus en patat. Wat wij allebei gemeen hebben is dat we ons gelijk op vakantie voelen. De vakantie begint bij ons echter zodra wij de voordeur achter ons dichttrekken en vanaf dat moment denken we allebei eigenlijk niet meer aan thuis en werk. We zijn echt weg dan!

Tijdens zonsopgang rijden we het prachtige centrum van Genua in. Door de versprongen wegen op het knooppunt en het uitzicht over het water is dit werkelijk betoverend. Zo word ik langzaam wakker in de auto terwijl Kenneth, zoals gepland, navigeert door de drukke stad.

Kenneth had al een parkeergarage gevonden op korte afstand van het hotel. Het is een oude niet moderne parkeergarage waar misschien maximaal 15 tot 20 auto's kunnen staan. Zo eens waarbij je je sleutels achter laat zodat ze meerdere auto's voor elkaar kunnen zetten en die weer kunnen verplaatsen als dat nodig is. Het is echter heel goedkoop en een andere optie is er niet. Op dit soort momenten is het voor mij een hele goede les om dingen los te laten. En dit lukt gelukkig ook steeds beter.

We komen in het hotel aan waar een super vriendelijke vrouw achter de receptie ons te woord staat. We kunnen nog niet de kamer in, gezien het vroege tijdstip, maar we kunnen ons opfrissen in een gezamelijke badkamer op de eerste etage en onze bagage achter laten in de bagageruimte wat lijkt op een vroegere feestzaal. Zo gezegd en zo gedaan, ze geeft ons nog een kaartje mee waar ze allerlei dingen heeft omcirkeld en vriendelijk leuke weetjes en tips over heeft gegeven. We lopen de stad in en genieten van de zon die al lekker warm begint te worden. Als we lang het ''sea life'' van Genua lopen besluiten om daar naar binnen te gaan. Dit hebben wij nog nooit samen gedaan en lijkt ons wel leuk om te doen. We zien hier allerlei prachtige maar ook hele enge zeedieren. We lopen hier zeker 2 uur in de ronte.

Verder lopen we heerlijk door Genua en kijken we onze ogen uit over het water en omhoog naar de mooie gebouwen. Wat is Italië toch mooi!

Bloemenriviera

De volgende dag besluiten we niet langer te blijven maar door te rijden om te bloemenriviera te bekijken. Door heuvellandschappen banen we ons een weg in het kleine auto'tje. Bij 1 van de dorpjes komen we bij een sapbarretje. Een vriendelijk meisje die goed engels spreekt vraagt ons of we op de hoogte zijn van het verwachtte noodweer. We kijken verbaasd aangezien het prachtig weer is tot dan toe. Ze laat ons een brief van de plaatselijke gemeente zien waarin word uitgelegd dat ze de winkel de volgende dag maar gesloten moeten houden met oog op noodweer en overstromingen, opzich logisch onderaan een berg. We waren van plan om daar onze eerste nacht in de tent door te brengen maar moeten dus nu een ander plan trekken.

We besluiten om naar Pisa te rijden, helemaal aan de andere kant eigenlijk als waar we heen zouden gaan. Vanuit daar zullen we naar Rimini gaan. 

Pisa;

Eenmaal in Pisa aangekomen rijden we, opweg naar het hotel wat we in de auto even snel geboekt hebben op booking.com langs de scheve toren van Pisa. Iets wat eigenlijk iedereen wel vanaf dat ie zich kan herinneren kent, van het spel, van de tv, uit een liedje of een boek. Toch is het dan bizar om het in werkelijkheid te zien. Het lijkt wel of een sprookjesboek is uitgeklapt. We zetten de auto in de buurt neer en lopen naar het toeristische gebied rond de toren. We zijn daar lange tijd, net als alle andere toeristen bezig met het maken van leuke effect foto's met de toren. Duwen, trekken, noem het maar op. We nemen ons voor ons even op te frissen en even te gaan liggen in het hotel. Ook daar worden we vriendelijk onthaald in het hotel. Echter zijn we zo moe van de 2 volle dagen rijden, en heuvels op en af lopen in de bloemenriviera én Genua dat we in slaap vallen en ons er niet meer toe kunnen zetten de deur uit te gaan voor een Pizza.

Rimini Kamperen;

De volgende dag rijden we door naar Rimini. Een toeristische en bekende kustplaats. Kenneth heeft hier een leuke camping uitgezocht. Helaas regent het als we aankomen. We wachten een klein uurtje in de auto op de plek die we hebben toegewezen gekregen voordat we de tent opzetten. We kijken onderwel Netflix op de tablet. Noem mij een rare maar zoiets vind ik gewoon romantisch. Daar kan geen sterrenhotel tegenop!

Het is een leuke camping met een winkeltje, direct aan het strand en een boulevard. We vinden, zodra het droog is, een leuk restaurant aan het strand en eten daar een heerlijke pasta. We verblijven een paar dagen in Rimini. We rijden een stukje door langs de boulevard, nemen de bus naar het reuzenrad 'savonds (waar we sowieso niet ingaan omdat Kenneth hoogtevrees heeft helaas) en eten daar bij een super gezellig restaurantje. We spelen wat spelletjes in een klein amusementshalletje (wederom traditie als we op vakantie zijn en zoiets tegen komen) en nemen de bus weer terug naar de camping.

We zijn een ster geworden in de tent opzetten en ook het afbreken gaat gestroomlijnd. We weten beide wat we moeten doen en doen dit eigenlijk zonder elkaar in de weg te lopen.

Venetie;

We rijden door naar Venetië. Via een afgelegen industrieterrein achtig gebied komen we aan bij de camping die aan het water ligt. Hier is de ''terminal'' naar Venetië aanwezig aangezien er in Venetië géén auto's rijden. Hier worden we wederom heel vriendelijk ontvangen bij de receptie. Alles is heel relaxed op deze camping. Je laat 1 paspoort achter, er word je aangewezen waar je ongeveer mag staan en waar niet en je mag afrekenen als je weer weg gaat. Je hoeft niet te melden hoelang je denkt te blijven. 

Wederom zetten we met een grote glimlach de tent op, weer een stukje sneller als in Rimini. Elke keer is het weer alsof je je eigen huisje bouwt. Het voelt zo gezellig om je bed op te maken en daar 'savonds weer lekker in te gaan liggen. We gaan boodschappen doen bij een grote supermarkt in de buurt en ook dit is super gezellig en genieten wij optimaal van. We gaan die avond lekker barbequeen voor de tent. We hebben onze eigen vouw BBQ bij ons en deze blijkt optimaal te werken. Mensen die langslopen zie je kijken en glimlachen, want wat ziet het er gezellig uit.

We bezoeken de stad van Venetië. Ik ben hier eens eerder geweest, alleen, in november. Oké dit is dus totaal anders als dat je in de zomer gaat. Ik herkende er eigenlijk niks meer van. De drukte veranderd de stad compleet. Toen ik er was, was de straat bedenkt met een laagje overstromingswater en bijna geen mensen te zien. Nu kon je over de koppen lopen, maar was het wel droog. Het Sint Marco plein had ik gezien, maar had ik een hele andere herinnering aan dan het gene wat ik nu aantrof. Ondanks dat hebben we hier heerlijk rondgekeken. We hebben (ook traditie) gegeten bij HardRock Café en ons verplaatst met de waterbus.

Garda;

Na Venetië gaan we door naar het Gardameer. De camping waar Kenneth een groot deel van zijn jeugd gecampeerd heeft met zijn familie. Ik vind het heel bijzonder om zoiets mee te krijgen van hem. Je gaat toch een soort van terug in de tijd en neemt iemand uit je toekomst hierin mee. Het is een hele leuke en goed verzorgde camping. Alle gemakken voorzien. Het is wel heel druk en dus hebben we keuze uit 2 plekken. We kiezen de grootste plek die minder bij het strand aan ligt. We merken gelijk al hoeveel Nederlanders op deze camping verblijven. Bizar echt! Vanaf de camping is het een minuut of 20 lopen naar het stadje. Hier vind je een boulevard met restaurants en winkeltjes die allemaal tot minimaal 22:00 uur open zijn.

We genieten van lekker eten en heerlijke ijscoupes. Op dit soort momenten kan ik mij niet voorstellen waarom mensen met miljoenen op de bank nog werken. Dit is toch alles wat een mens nodig heeft? Maar daarom ben ik waarschijnlijk niet rijk. We verblijven een aantal nachten op de camping, koken voor de tent en ontbijten elke ochtend met een gebakken eitje. Wederom, zo gezellig. We eten bij een restaurant waar Kenneth goede herinneringen aan heeft en hij laat me van alles zien en verteld allerlei verhalen die daarbij horen. We besluiten hier later als gezin zeker terug te komen.

Lugano;

Na een paar nachten vertrekken we alweer naar onze laatste bestemming. Het Lugano meer. Vorig jaar zijn wij hier op donderdagavond heen gereden om er vervolgens na 2 overnachtingen weer vandoor te gaan. We waren gewoon even op bezoek bij Kenneth zijn familie. Zij staan daar al jaren met de caravan en hebben daar ook een bootje liggen. Vorig jaar was dit super leuk waardoor we hebben besloten daar ook nog 5 dagen heen te gaan. Ondanks dat we pas 1,5 week op pad zijn lijkt het wel al maanden. We zijn zo los van alles thuis dat het voelt alsof alles alleen nog maar nu is en niet achter ons. We hebben 5 super fijne en relaxte dagen. Na de eerste nacht moeten we verhuizen omdat er geen plek voor 5 dagen beschikbaar was bij aankomst maar wel 1 voor 1 en dan 1 voor 4 dagen. Makkelijk als we zijn regelen we het op die manier. We zijn immers met vakantie.

Op zaterdagavond rijden we rond 22:00 uur terug richting Nederland waar we rond 7:30 aankomen. We rijden lekker door. We hebben nog een soort gelijke roadtrip gepland in Oost-Europa en Zuid-Europa voor de toekomst. Wanneer? Nog geen idee, maar 2022 vermoeden we er waarschijnlijk wel tijd voor te hebben ;)

Stay Tuned... Tu be Continued...