21. dec, 2016

Rome 17 t/m 19 december 2016

Afgelopen weekend was ik in rome, weer een italiaanse plaats, sinds ik natuurlijk onlangs in Venetie ben geweest.

Rome was nog mooier dan Venetie vond ik zelf, ongelofelijk maar waar, want vond Venetie al echt zo super mooi!

Rome is uiteraard wat ruimer opgezet dan Venetie en in Venetie is het toch best kruip door sluip door waardoor het overzicht wat minder mooi is, dit heb je in Rome gelukkig wel. Mijn wonderbaarlijkste moment vond ik wel het vinden van de Trevi-Fontein. Wat een gigantisch mooi ding is dat zeg! Ongelooflijk hoe ze dit ooit zo hebben kunnen maken, helemaal in de tijd.

Op mijn facebook heb ik een filmpje gepost van het moment dat ik de Trevi-Fontein vond. Je loopt letterlijk door een klein en niet veel zeggend straatje als je ineens om de hoek de mooie fontein aantreft. Wat schitterend en verassend.

Daarnaast heb ik natuurlijk allerlei mooie kerken gezien en het collesseum mocht ook niet aan de lijst ontbreken. 

Ik ben zaterdagochtend om 5:00 sochtends richting schiphol vertrokken. Wederom natuurlijk weer veel te weinig geslapen, maar ik was optijd. Nadat ik mijn koffer had ingecheckt ben ik nog even een warme chocolademelk gaan drinken bij mijn collega's van CrossRoads (de voormalige Juggle Juice bar op schiphol bij aankomst 2).

Toen het eenmaal 6 uur was ben ik richting de security check gegaan, wat duurt dit toch altijd lang! Wie ooit bedacht heeft dat dat op 1 centraal punt op de luchthaven moet gebeuren vliegt zeker weinig! Maar uiteindelijk kom je er natuurlijk altijd wel. Intussen ben ik zo volleerd securitycheck pro geworden dat ik mijn schoenen al ongevraagd begin uit te trekken in de rij. Het metaaldetectiepoortje gaat dan ook nooit meer af bij mij :) Wel moeten ze me altijd nog even dubbel checken als ik door zo'n bodyscan ben geweest. 

Eenmaal in het vliegtuig zat ik naast een heel leuk jong stel waar ik een beetje mee aan de praat raakte. Ze waren ook nog nooit in Rome geweest en zaten toevallig genoeg in de zelfde buurt als ik. We hebben elkaar echter na de vlucht niet meer gezien maar het was leuk even met ze gesproken te hebben. Tijdens de vlucht die maar 2,5 uur duurde heb ik 1,5 geslapen en 1 uur film gekeken, dank je wel netflix voor de offline mogelijkheid tegenwoordig! Echt een werelduitvinding dat!

Op het vliegveld kwam ik erachter dat er geen metro naar mijn hotel ging, maar wel een trein. Dit koste maarliefst 14 euro voor 32 minuten! Dat vind ik voor nederlandse begrippen best heel duur, maar daarentegen heb je geen andere keuze die goedkoper is en zul je dus wel moeten. Het waren hele comfortabele stoelen in de trein en ik was er zo.

Tegenwoordig kan ik via mijn telefoonabonnement bij Vodafone gewoon mijn bundel gebruiken in het buitenland, dit is echt een uitkomst! Ik kan gewoon mijn onbeperkt bellen en SMS'en, plus mijn 12 GB data per maand buiten nederland gebruiken. Kortom ik heb heel Rome ontdekt op mijn navigatie van Google Maps. Hoe handig is dit, en het scheelt zoveel tijd aan verdwalen, kaartlezen en noem maar op! Dit gaat zeker goed van pas komen!

De zon schijnt en daardoor lijkt Rome nog mooier, het is zo'n 8 graden en ik geniet van mijn loopje naar mijn hotel. Na 10 minuten kom ik in een klein hotelletje aan, een smalle receptie met een mooie rode lopen op de trap. Ik check in maar kan helaas mijn kamer nogn niet in. Ik besluit mijn koffer daar niet achter te laten omdat deze redelijk onbewaakt op een overloop moet staan dan. Ik ga op zoek naar een plek om even wat te eten, ik heb immer nog niks gegeten die dag.

Ik besluit uiteindelijk niet te ver te zoeken en ga gewoon naar de McDonalds. Deze bevind zich in een soort keldertje. Ik bestel een Mc Italie (hoe leuk) menu met patat en een ijsthee lemon. De jongen achter de balie kijkt me 3x opnieuw aan en vraagt dan in het engels, ben jij een actrice. Ik kijk hem verbaasd aan en zeg, I wish! haha Hij glimlacht en blijft een beetje onderzoekend kijken. Ik denk dat hij gek is ofz en schenk er verder geen aandacht al behlave een glimlach. Het is immer geen belediging. Hij komt terug om af te rekenen en zegt dat, sorry maar je ziet er echt uit als een actrice, en ik vind je haar, ogen en mond en schitterend. Ik voel mij gecharmeerd, glimlach en bedank hem voor het compliment. Ik kom net uit een vliegtuig gevallen en heb bijna een hele nacht niet geslapen dus als hij dit al wat vind denk ik bij mezelf, en ik glimlach nogmaals. Ik krijg van hem vast mijn patat en ijsthee. Als ik zit merk ik dat de patat ijskoud is, ik loop naar de balie en vraag om nieuwe patat. Als hijn evenlater aan mijn tafeltje komt om de burger en de patat te brengen, houd hij zijn hand op en kijkt mij weer aan, ik glimlach terug en vraag wat hij bedoeld. Hij gebaard dat ik mij hand in die van hem moet leggen, het vraagteken boven mijn hoofd word steeds groter maar leg mijn hand in zijn hand. Hij kust de bovenkant van mijn hand als in een film, kijkt me aan en zegt Bella Donna! vervolgens verdwijnt hij weer achter de balie en gaat hij door met zijn werk. Hoe stereotype italiaans kun je het hebben en ik verwacht dat er straks iemand van een of andere verborgen camera show om de hoek komt schieten, maar dit gebeurd niet. Ik moet er nog even een paar keer om lachen en ga dan weer terug naar mijn hotel waar ik in de lobby wacht tot ik mijn kamer binnen kan. 

Eenmaal in mijn kamer heb ik lekker wat bijgeslapen en ben ik de volgende dag gelijk om 7:30 gaan ontbijten. Vol energie begin ik te lopen op mijn navigatie en zie ik alle grote bezienswaardigheden. Ik denk dat ik wel 20km gelopen heb. Uiteraard heb ik ook het Vaticaan gezien, dit is net zo beveiligd als de eiffeltoren in Parijs. Je moet je tas laten nakijken en het wemelt er van de politie en militairen. Sowieso zie je overal op straat bij elk plein, groot gebouw of bezienswaardigheid een jeep staan met een paar militairen. Ja mijn liefde voor mannen in uniform kwam weer lekker tot zijn recht in Rome. 

Anyway! Mooie dingen gezien, lekker gegeten, en heerlijk weer gehad!

Mijn volgende trip is pas weer 1 april. Ik mag tot die tijd geen citytrips meer doen van mezelf omdat ik dan het risico loop naar de bestemming te gaan waar ik 1 april al heen ga. Het is een sprs.me dropping dus ik weet niet waar ik heen ga tot ik 1 april sochtends op de luchthaven kom, en het is een dropping dus heb alleen een vlucht heen, verder niks.

Stay Tuned.....   To Be Continued.....