2. nov, 2017

Madrid 26 t/m 28 oktber 2017

Het was weer citytrip tijd! Een kort maar krachtig tripje naar Madrid. Ook deze stond nog op mijn bucketlist van bestemmingen binnen europa en was zeker de moeite waard. Helaas was het hotel iets minder goed voor de prijs die ik ervoor betaalde, maar je kunt niet altijd 1ste rang zitten.

Doordat ik een enorm drukke week heb, ben ik er nog niet aan toegekomen mijn koffer in te pakken. Vanwege het omzeilen van mijn toiletspullen in kleine flesjes doen heb ik gewoon 1 ruimbagagestuk bij mijn ticket geboekt. Dit omdat ik gewoon mijn shampoo etc wil kunnen meenemen zonder dat gedoe van kleinere flesjes. kortom voor 2 nachten mocht ik 23 kilo meenemen. Veel te veel natuurlijk maar uiteindelijk heb ik het toch gepresteerd 20 kilo mee te nemen :)

Donderdagochtend voor mijn werk pak ik in alle vroegte mijn koffer in. Gelukkig was al mijn kleding wel al schoon dus kon pakken wat ik mee wou nemen. Omdat mijn vlucht die avond om 19:05 gaat en ik gewoon die dag moet werken brengt mijn vader mij naar mijn werk en haalt hij mij einde van de middag weer op mét mijn koffer, die moest ik dus wel kant en klaar zetten. Om 7 uur richting mijn werk, zodat mijn vader ook nog optijd op zijn eigen werk kan zijn. De dag vliegt voorbij, 17:00 staat mijn vader bij mijn werk voor de deur, word ik evenlater afgezet bij de vertrek hal en kan ik weer heerlijk even weg, in mijn eentje, het hoofd leeg maken.

In mijn andere blog zal ik wat verder ingaan op het alleen op vakantie/weekendje weg gaan, en wat dit voor mij betekent.

Om 21:30 land ik in Madrid, de koffer is er redelijk snel al, en ik had gelukkig al een metrokaart uitgeprint thuis. Ik wist precies welke metro ik moest hebben vanaf het vliegveld. Wat is dit weer goed geregeld in deze stad. Heel overzichtelijk, schoon en een voordelig tarief. Ik besluit om een 3 dagen pas te kopen voor de metro waar je onbeperkt mee kan reizen in de metro. Dit kost mij € 18,40 euro, een koopje als je het mij vraagt en als je kijkt wat dit in Amsterdam wel niet kost!!! Iedereen die nog steeds voor een godsvermogen aan taxigeld betaald op vakantie en niet even de metro overdenkt, think again please! Het scheelt zoveel geld, en vaak ook tijd (files) en het is echt confortabel en heel simpel. 

Mijn hotel ligt heel centraal in het centrum van Madrid, het duurt ongeveer 45 minuten om bij metrostation ''Sol'' te komen, deze ligt 500 meter bij mijn hotel vandaan. Tegenwoordig kun je binnen Europa je eigen (data)bundel gebruiken op je mobiele telefoon. Voor een ''wereldreiziger'' als ik, is dit echt ideaal! Ik kan nu gewoon mijn google maps aan zetten zodra ik de metro uit kom, en lopen naar mijn hotel, zonder verkeerd te lopen of te hoeven zoeken. Het is al donker als ik rond 23:00 het metrostation uit kom. Echter zijn er veel mensen op straat en weet ik mijn hotel al snel te vinden. Het is een hotel waar een blind paard echt weinig schade meer kan aanrichten. Het is vervallen en erg simpel. Ook is mijn kamer heel gehorig en is het alsof de mensen in de kamer naast mij gewoon in mijn kamer zitten. Ik kan woordelijk horen wat ze zeggen, al kan ik ze niet verstaan omdat ze geen nederlands spreken. Toch kan dit mijn pret nooit drukken. Zolang er geen ongedierte door mijn kamer loopt, vind ik het goed. Helaas heb ik voor dit hotel wel € 99,- per nacht betaald, een tarief waar je in nederland toch een knappe van der valk kamer voor heb, maar ach, ik ben er even uit.

Na een korte douche ga ik lekker slapen, ik ben enorm moe en wil de volgende dag vroeg op pad om Madrid te zien, ik ben er immers maar tot zaterdagmiddag.

De volgende dag besluit ik opzoek te gaan naar een verkooppunt en halte van een city tour bus of big bus. In bijna elke grote stad, zowel binnen europa als erbuiten, rijden van die grote (engelse) dubbeldek bussen rond. Heel toeristisch, maar echt ideaal om de stad waar je bent goed te zien en weinig te missen. Je kan bij droog weer bovenop de bus gaan zitten, waar het dak vaak dan vanaf is gehaald, en alles zien wat je zou moeten zien. Je ontvangt een setje koptelefoontjes en krijgt, vaak in je eigen taal, nog informatie over de dingen waar je langs rijd ook. Ik raad dit altijd iedereen aan! Vaak kruis ik gedurende deze bustours dingen aan op de kaart waar ik dan later nog even extra naartoe ga als ik het mooi vind. Je kan bij deze bussen ook te pas en te onpas op en af stappen, jop on hop off zoals dat heet. Ideaal dus als je een leuke bezienswaardigheid ziet en er meer van wil zien.

De bus in madrid had 3 routes, ik heb beide routes helemaal rond gereden, een hoop mooie dingen gezien. Madrid deed mij heel veel denken aan Parijs en Rome, ik vond het niet een hele originele stad. Maar dit is natuurlijk omdat ik Parijs en Rome al gezien heb. Als je Madrid als eerste ziet zul je dit misschien over Parijs en/of Rome zeggen. Mooie gebouwen. Vooral de grote kathedraal heeft indruk op mij gemaakt en heb ik ook van binnen gezien. 

In madrid kom je moeilijk aan een gesprek in het engels, wel zijn de mensen er heel behulpzaam en proberen, ondanks dat ze geen engels spreken, er met handen, voeten en aanwijzen met je uit te komen. Hierdoor vond ik het niet storend dat er slecht engels gesproken werd. Ook kun je dus door het super overzichtelijke metronetwerk, overal zelf uitkomen al het gaat om navigatie.

Zaterdag ben ik na het ontbijt nog een klein rondje door de stad gaan doen, maar omdat ik om 12 uur mijn hotel uit moest en helaas niet mijn koffers daar kon stallen, mijn vlucht om 15:50 vertrok en het nog 1 uur met de metro naar het vliegveld was, ben ik rond 12:00 richting het vliegveld gegaan. Ook hier weer goed geregeld, tafeltjes met stopcontacten waar men met tablet of laptop heerlijk aan kan zitten om de tijd te doden. Ik heb daar 2 films zitten kijken op netflix, en toen mijn gate nummer bekend werd mij rustig met een broodje en flesje water naar de gate begeven. 

Eenmaal terug in nederland, na een klein vluchtje van 2,5 uur, kon er nog meer leuks van start gaan, aangezien ik die avond/nacht een halloween feest had om heen te gaan...

Volgende maand (december) ga ik Budapest bekijken. 

 

Stay Tuned... To be Continued...