21. jun, 2019

From Geneve with Love 18+19 mei 2019

Direct na mijn terugkomst uit Japan hebben Kenneth en ik een weekendje Geneve gepland. In de eerste instantie om gewoon even weg te gaan, op de 2e plaats omdat we hele goedkope vliegtickets hadden gevonden. En dat was maar goed ook, want jeetje wat is dat een dure stad. We hebben in 2 dagen bijna net zoveel uitgegeven als in 4 dagen in elke andere stad, en het enige wat we gedaan hebben in sightseeing en eten. Gelukkig waren de vliegtickets heel goedkoop en ook het hotel niet al te duur. Geneve is wel een stad waar ik naar mijn mening aan 2 dagen genoeg tijd heb. Het is leuk om er rond te lopen, een aantal (toeristische) bezienswaardigheden te zien. Er zijn vele dure winkels te vinden en ook de variatie in restaurants in indrukwekkend. We hebben dan ook heerlijk gegeten en een hele hoop gelopen. 

In de stad loop je door veel leuke kleine en smalle straatjes. Er zijn veel straten die omhoog en naar beneden lopen dus #legday kun je hier wel gebruiken. Ondanks dat alles behoorlijk prijzig is zijn er ook zaken heel goed en voordelig geregeld voor toeristen. Zo kun je in de aankomsthal van het vliegveld een gratis een bonnetje trekken om met het openbaar vervoer naar het centrum te gaan. Dit is een klein stukje met in ons geval de bus. Ik vind dit erg goed geregeld aangezien je hier in het stukje schiphol-amsterdam al snel 10 euro voor kwijt bent als je met z'n 2e bent. Daarnaast kun je bij het toeristen informatiepunt een GenevePas kopen. Voor een paar tientjes kun je met deze pas onbeperkt reizen met het openbaar vervoer binnen de stad waardoor je zo van tram naar tram stapt en op efficiente wijze je kan verplaatsen. De trams rijden heel vaak en optijd. Wanneer je google maps gebruikt als navigatie is dit prima te doen op het gebied van openbaar vervoer. Met deze zelfde GenevePas kun je ook veel bezienswaardigheden als musea bezoeken. Je kunt hier zo mee door lopen en krijgt vaak nog een folder of plattegrond mee bij de ingang. Het Natuur Historisch Museum is zelf voor de niet stoffige types onder ons leuk om te bezoeken, ook als je met kinderen de stad bezoekt. Er staan veel opgezette dieren of nagemaakte exemplaren om zo de gegeven feiten over de dieren goed te kunnen begrijpen. Dit is erg leuk en indrukwekkend en daarnaast leent het zich goed voor het maken van leuke foto's en selfie's. Een tochtje met het toeristentreintje, HopOn-HopOff bus  of rondvaartboot langs de fontein zit ook inbegrepen bij deze Pas en zijn allemaal absoluut de moeite waard.

Wij verbleven in het NH hotel van Geneve, dit hotel kan ik absoluut aanraden. Het is 1 van de minder dure hotels in de stad maar met uitstekende kwaliteiten. Mooie ruime kamers en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Daarnaast kun je te voet vanaf het hotel het centrum bereiken. Let wel op bij dit hotel. Het ontbijt word je aangeboden voor het enorme bedrag van 34 euro p.p. Bij ons werd echter aangegeven dat omdat het zondag was het 17 euro p.p. was. Echter heb ik het idee dat ze dit zo bij iedereen brengen waarbij de reactie van 34 . euro p.p. nogal afkeurend is. Vervolgens proberen ze bij het ontbijt zelf het nogmaals te vergeten voor 34 euro p.p. waarna je zelf moet aangeven dat je bij de receptie 17 heb afgesproken. Vervolgens word het dan op een communicatieprobleempje gegooid (ze spreken immers frans in Geneve) en kan het toch wel voor 17 euro. Let hier dus goed op. Het ontbijt is wel goed in het hotel en compleet genoeg. Jammer is wel dat aan het einde van het ontbijt de dingen die op waren niet meer werder aangevuld. Wil je dus uitslapen dan kan het zijn dat je het met iets minder aanbod moet doen.

Tot zover ons Geneve.

 

Stay Tuned... To be Continued...