30. mrt, 2021

Staycation Amsterdam-Den Haag maart 2021

Ieder jaar omstreeks 19 maart neem ik mijn vriend mee voor een verassingweekend weg. Omdat ik het geven van kado's steeds minder leuk vind en het geven van een ervaring vaak veel langer bij blijft. Mijn vriend en ik zijn sinds 2017 in elkaars leven en sinds 18 maart 2018 (1 dag voor zijn verjaardag) officieel samen. Hierdoor is zijn verjaardagsweekend ook gelijk ons jubileum. In 2018 nam ik hem mee via een roadtrip naar Brussel om daar met de Eurostar naar Londen te gaan, in 2019 zijn we naar Marrakesh gegaan en afgelopen jaar nog vlak voor de corona maatregelen in Lisabon geweest. 

Helaas konden we dit jaar door corona niet naar het buitenland. Iets wat ik heel jammer vond en wat onze traditie bijna liet onderbreken. Maar toen dacht ik, laten we eens in eigen land op pad gaan. Er zijn zoveel plekken in Nederland die ik enkel van tv ken. Het binnenhof in Den Haag, china town in Amsterdam, allemaal dingen die je gewoon vanaf de straat kan bezoeken en bekijken.

We zijn vrijdag na werk naar Amsterdam gegaan, ik had daar een Boutiquehotel middenin het centrum geboekt, klein, maar schoon en een hele leuke ervaring, mede omdat het zo centraal gelegen was. We konden het paleis op de dam zien vanaf ons balkon en hebben lekker sushi besteld. De volgende dag hebben we maar liefst 15 km door de stad gelopen. Met behulp van de app ''my maps'' had ik alle bezienswaardigheden die we wilden zien gepint op een kaart en konden we zo makkelijk alle leuke plekjes afgaan. Het was mooi weer en hadden daarom geen erg in dat we al zover hadden gelopen. 

Omdat parkeren in Amsterdam best prijzig is en op veel plekken zelfs 24 uur per dag betaald is had ik een parkeerplek gevonden naast het centraal station. Dit was ongeveer 15 minuten lopen van ons hotel waardoor we gelijk al veel van de stad konden zien. Je reserveert een parkeerplek vooraf voor een vaste prijs voor 24 uur, je kunt via je telefoon de slagboom openen. Op deze manier worden parkeerterreinen van bijvoorbeeld bedrijven die gesloten zijn buiten kantoortijden toch gebruikt. Een super idee! Ik heb maar 27 euro betaald voor 24 uur en ook tussendoor zou je gewoon in- en uit kunnen rijden als je wilt.

Halverwege de middag zijn we doorgereden naar Den Haag, Hier had ik een hotelkamer geboekt in een prachtig boutiquehotel genaam Stadsvilla Mozaic. Zij hebben een beperkt aantal kamer maar elke kamer is uniek. Ik heb hier enige tijd geleden een nacht mogen invallen achter de receptie en omdat er op dat moment geen gasten waren mocht ik alle kamers bekijken. Hierdoor wist ik gelijk dat we dit hotel moesten bezoeken tijdens ons jaarlijkse weekend weg. Ik heb besloten 1 van de suites te boeken.

Met een romantisch pakket heb ik mijn boeking uitgebreid waardoor we een late check out hadden tot 13:00 uur, rozenblaadjes op het bed en in het bad, een flesje proseco, een bruisbal voor in bad, badjassen, slippers en een chocolaatje op ons kussen :)

Tijdens ons verblijf in het hotel zijn we super goed geholpen, de service was absoluut perfect. Er is meer dan eens aan ons gevraagd of men iets voor ons kon doen en uit eigen initiatief kregen we servies, bestek en servetten mee naar de kamer toen we met afhaal eten binnen kwamen. Om de hoek van het hotel zit een kleine traiteur met heerlijke snacks en maaltijden. We hebben een Flamkuchen met een nachos met pulled chicken gedeelt. In de kamer bevindt zich een open badkamer, een eet-/koffiehoek en natuurlijk een slaapgedeelte. 

Het bad was zeker groot genoeg voor 2 personen maar ook de rest van de badkamer is ruim opgezet. Met 2 wastafels, een aparte douche en toilet. Ook bevindt zich een klein keukentje in de kamer met een koelkast, gootsteen en magnetron. Een waterkoker en nespresso koffie apparaat zijn daar ook aan toegevoegd. 

Groot voordeel, in de straat van het hotel is het van zaterdag 17:00 tot maandagochtend gratis parkeren. Wanneer je wel moet betalen betaal je slechts 2 euro per uur. Wij hebben dus gewoon onze auto op straat kunnen parkeren. Mocht je buiten het gratis parkeren verblijven dan kun je ook nog voor 17,50 euro per nacht een parkeerplek van het hotel reserveren. 

Omdat er door de corona maatregelen geen ontbijtbuffet mogelijk is kregen wij het ontbijt op de kamer geserveerd. We konden bij check-in op een lijstje aangeven wat we graag wilde hebben en het kwam precies optijd sochtends aan onze kamerdeur. Een leuke etagere met allemaal lekkere broodjes, beleg, yoghurtjes en meer. Dankzij de late check out hebben we heerlijk rustig kunnen genieten van ons ontbijt.

Na het ontbijt zijn we nog even in bad geweest en zijn we de dag begonnen in Den Haag. Ook hier hebben we lekker door de stad gelopen, wat gegeten en een koffie bij de starbucks gehaald. Iets wat ook bij deze traditie hoor :) Tegen het einde van de middag zijn we weer richting huis gegaan. We hebben immer thuis ook een heerlijke plek, die net is verbouwt, en wilde ook daar nog lekker een avondje doorbrengen dit weekend.

Ik hoop enorm dat we snel weer kunnen reizen omdat dit toch wel mijn grootste hobby is. Maar weekendjes als dit wil ik er toch eigenlijk ook wel inhouden. Nederland heeft zoveel leuke en mooie plekjes. Dus nieuwe traditie is geboren, minimaal 1 weekend per jaar ook in Nederland blijven voor een staycation!

Stay Tuned... To be Continued...