5. mei, 2017

De onvermijdelijke dip periode....

Deze week merk ik echt dat ik in de overmijdelijke dip ben aangekomen. Velen hebben mij ervoor gewaarschuwd en gelukkig had ik hem dus ook verwacht. Ik heb er rekening mee gehouden dat omstreeks de helft van mijn 24 weekse Personal Body ''Reis'' er een periode zou komen waarin het even moeilijk zou worden. Even een dipje. Hier moet ik even doorheen. Ik ben tot nu toe nog steeds elke week minimaal 1 kilo verloren dus er is nog niet echt een man overboord, maar ik merk wel dat het langzamer gaat. Gelukkig ben ik niet minder gemotiveerd en gaat het sporten nog steeds vol overgave, natuurlijk heb ik ook minimaal 1x per week gewoon geen zin, maar meestal ga ik dan wel gewoon of haal ik het sowieso een andere dag weer in die week.

Sinds 2 weken heb ik mijn kcal budget met 300 kcal per dag laten verlagen. Dit uiteraard in overleg met mij coach. Ik wil zoveel mogelijk in de buurt van mijn geplande progressie van 1 kilo gewichtsverlies per week komen, en blijven komen. Ik ben afgelopen maandag op de 80 kilo gewogen, 14 kilo eraf dus nu! Maandag over 1 week heb ik weer een weeg, meet en foto moment, ik moet van mezelf dan echt die 78 kilo hebben behaald! Kortom, nog harder sporten! Helaas maar ook gelukkig komt er bij dat hardere sporten meer spieropbouw kijken, dit weegt zwaarder dan vet en dus kan ik daar ook van aankomen in gewicht maar afvallen in cm's.

Omdat ik merkte dat mijn kont wel enorm aan het slinken was doe ik nu veel vaker squats.  Meer cardio en beter eten, en vooral, mijn moeilijkste punt van alles, meer water en groene thee drinken! 

Dat is nog het enige waar ik echt mee worstel, dat is die 11 glazen per dag drinken. Ik moet minimaal 2,5 liter water en groene thee drinken per dag! Gelukkig is het voor mij makkelijk alcohol en frisdrank te laten staan omdat ik dat toch al niet dronk, ook niet voor ik aan PBP begon, en suiker in mijn thee gebruik ik ook al 3 maanden niet meer, maar toch! Dat de hele dag door drinken vergeet ik gewoon!

Ik ben benieuwd of het mij komende maandag toch gelukt is weer 1 kilo af te vallen en eindelijk onder die 80 te zitten! En dan ben ik nog maar 9 kilo (9 weken hopelijk) van mijn streefgewicht verwijderd.

 

Stay tuned... To be Continued....