24. jan, 2020

En opnieuw....

Vanaf 6 janauri ben ik begonnen bij NewFysic. Een programma waar je op verschillende plekken terecht kan. Ikzelf ga bij de vestiging in Heemskerk. 4 jaar geleden, viel ik in 9 maanden veel kilo's af. Vanaf mijn zwaarste punt van 115 kilo viel ik af naar 80 kilo. Ik had een streefgewicht van 70 kilo in mijn hoofd en helaas had ik dit nog niet gehaald. 2,5 jaar geleden kwam ik Kenneth tegen, en helaas sindsdient, door allerlei redenen, niet meer gelukt meer te dalen in gewicht. In totaal kwam ik in die 2,5 jaar weer 4 kilo bij, wat opzich niet veel is gezien mijn chaotische levenwijze, een operatie, weinig slaap en weinig sporten. Kenneth is enorm supportive en begint begin 2019 ook met bewuster omgaan met eten én sporten. Helaas lukt het mij in 2019 nog niet om de draad volledig weer op te pakken. We beginnen met een verbouwing en ik open een eigen schoonheidssalon naast mijn fulltime baan en verkoop 573 social deals om mee te beginnen. Enorm druk dus!

Dit jaar moet voor mij echter echt het moment er komen. Via via kom ik bij New Fysic terecht. Een prima plek als je al ervaring heb maar ook als afvallen helemaal nieuw voor je is. Het is een duidelijk programma wat zo gestuurd kan zijn als je zelf wil. Je krijgt menu's en/of richtlijnen mee over voeding en wat beter is dan wat anders. Omdat ik met Macro's en calorieën al behoorlijk bekend ben is dit niet waar ik denk mijn winst te behalen. Wat voor mij de doorslag gaf was het wekelijkse weegmoment. Ik ben iemand die zich wil bewijzen. En hoe kan dat beter dan elke week aan iemand te laten zien dat je weer goed je best heb gedaan. Krom misschien, dat realiseer ik mij, maar toch werkt dit voor mij enorm goed. Als ik het dan even zwaar heb en neig om toch die reep chocolade te pakken denk ik nee, ik moet mij maandag (in mijn geval) weer bewijzen.

Na een vriendelijk, duidelijk en informatieve (vrijblijvende) intake op maandag 6 janauri ga ik aan de slag. Ik heb de zogenaamde purify meegekregen, een naast bisolvon smakend drankje waar je 3x per dag 20 minuten voor je maaltijd 15ml van drinkt. Dit reinigd je lever en is ondersteunend. Om te zorgen dat je vitamine inname voldoende is én je geen spierverlies gaat leiden krijg je tevens multi-vitamine én eiwit supplementen mee. Voora dat laatste helpt enorm, ook in een eiwitrijkdieet. Shakes kan mijn buik helaas niet tegen en op die manier weet je toch je extra eiwitten binnen te krijgen.

Ik probeer momenteel zoveel mogelijk te sporten, maar ook goed naar mijn lichaam te luisteren. Ik zit momenteel in de 3e week en voel mij al de hele week grieperig en niet fit. Daarom heb ik besloten niet te gaan sporten deze week. Hopelijk knap ik snel op en kan ik er komende week weer tegen aan. Ik probeer voldoende te slapen maar alles boven alles, mij aan mijn calorieën budget van 1337 kcal te houden per dag. Dit is weinig, maar wanneer dit vooral uit eiwitten bestaat, is dit prima te doen merk ik. 

Ik begon 6 januari op 85 kilo rond. Je weegt in kleding en er word 1 kilo afgetrokken voor je kleding. Je weegt wel op bloten voeten om de lichamelijk analyse te kunnen doen. Ik heb eigenlijk altijd hetzelfde aan naar de weging om zo ook geen onregelmatigheden te creeëren.

Aangezien ik al 2,5 jaar stil sta hoopte ik enorm dat dit wel ging lukken. en ja hoor de weegschaal ging eindelijk positief ochtendnieuws geven. Na de eerste week zat er 1.8 kilo verschil in. Het begin gaat altijd super hard, maar ze wegen ook vet en vochtpercentage. In mijn vocht was nauwelijks iets veranderd. Mijn spierenmassa was omhoog en mijn vetmassa omlaag. Zo moet het gaan, ik was tevreden. Ik eindigde op 33.2 kilo.

De 2e meting was ik wederom positief. Ik wilde onder de 82 uitkomen maar wist niet of dit gelukt was. Maar ja hoor, 81.9. Wederom blij, 1,3 kilo eraf!

Komende maandag 27 januari heb ik mijn 3e meting en hoop ik onder de 81 kilo te zitten.

2 april gaan Kenneth en ik naar Bali en had ik als streven onder de 80 kilo zitten. Dit is echter nog 9 weken in de toekomst. Omdat het nu zo goed gaat heb ik dit doel bijgesteld naar tegen de 75 kilo aan zitten. Fingers Crosses.

Stay Tuned... To be Continued...