Fotofabriek.nl

Nieuwe huis + lockdown = behoefte aan extra gezelligheid

Vanwege de lockdown die momenteel geldt in Nederland ben ik even geen workaholic meer. Ondanks dat dit niet een vrije keuze is kan ik hier wel optimaal van genieten. Ondanks dat ik nog steeds 40 uur werk per week bij mijn vaste baan ben ik als ondernemer helaas nauwelijks nog actief momenteel. De 40+ extra uren die ik normaal wekelijks maak als ZZP'er in hotel én als schoonheidsspecialist in mijn eigen salon zijn momenteel niet van toepassing. Hierdoor heb ik meer tijd dan ooit voor andere dingen. 

Geluk bij een ongeluk is de verbouwing van mijn ouderlijk huis eindelijk grotendeels gereed en ben ik de afgelopen 2 maanden vooral bezig geweest met verhuizen, inrichten, opruimen en decoreren natuurlijk! Door de grote hoeveelheid extra vrije tijd die ik nu heb en ik in mijn hele werkzame/volwassen leven nog niet gehad heb merk ik dat ik ook op emotioneel vlak een stuk actiever ben. Zoals waarschijnlijk meer mensen in Nederland ben ik mij meer gaan afvragen wat er nu écht belangrijk is in mijn leven en hoe ik ná al deze corona maatregelen verder wil. Het feit dat ik in april alweer 32 word speelt hier denk ik ook wel een grote rol in.

In mijn (ons, mijn vriend en ik wonen officieel samen nu) nieuwe huis wilde ik meer persoonlijke decoraties naar voren laten komen. Meer foto's van dierbaren, meer herinneringen van bijvoorbeeld reizen of andere leuke gebeurtenissen en positieve teksten en quotes. Foto's van mooie herinneringen in mijn huis maken mij elke keer weer blij als ik er langs loop op elk moment van de dag. Zeker nu we met z'n allen elkaar weinig zien, er weinig leuke dingen over gebleven zijn en reizen er al helemaal niet in zit helaas.

Tegenwoordig kun je op allerlei manieren je favoriete foto's in je huis ten toon stellen. Bij fotofabriek heb ik echter een hele leuke manier gevonden om je foto's perfect af te drukken en te laten passen in jouw interieur. 

Bij fotofabriek.nl zijn er talloze opties voor het afdrukken van je favoriete foto's. Wanddecoratie, kaarten en zelfs kalenders zijn in een handomdraai zelf online samen te stellen. Omdat ik nog al een old-skool stijl heb besloot ik de retro-prints te proberen. Ik heb 2 setjes van 10 retrop-prints besteld en deze zelf stuk voor stuk een eigen twist gegeven. Wat ik zo leuk vind is dat je allerlei bewerkingen kan doen om de foto perfect te laten passen op die plek waar je deze wil gaan plaatsen. 

Om te beginnen de achtergrondkleur van de foto's. In mijn huis is de leidende kleur grijs/antraciet. Een kleur die volgens ons tijdloos is en ook erg rustig oogt. Om de foto's niet allemaal op elkaar te laten lijken heb ik 10 foto's met een grijze achtergrond gemaakt en 10 met een witte achtergrond. De 2e kleur in ons huis is namelijk wit. Dan kun je uit een groot assortiment van afbeeldingen kiezen om bij de foto te plaatsen. Net zoals je vroeger stickers kon kopen bij de foto winkel als je afgedrukte foto's in een ouderweds foto album ging plakken, alleen heb je nu 1000x meer keuze. Omdat mijn vriend en ik veel foto's maken als wij op reis zijn leek het mij leuk om bij de foto's een afbeelding te plakken die sloeg op de locatie of gebeurtenis. De skyline van bijvoorbeeld Praag, een afbeelding van de eiffeltoren, slippers voor een strandselfie en noem het zo maar op. Van vrolijke gekleurde afbeeldingen tot zwart-wit achtige schetsen en leuke quotes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is beschikbaar.

Ook de positie van de foto's en andere aanpassingen zijn makkelijk naar eigen smaak te bewerken en plaatsen. Iedereen met een computer, jong en oud kan dit.

Omdat ik onze inrichting rustig en ontspannen wil houden heb ik gekozen voor de schets achtige tekeningen en quotes in uitsluitend zwart. Deze foto's zal ik op plankjes, zodra deze binnen zijn, ten toon stellen tussen een aantal lijstjes. De retroprints zijn op stevig fotopapier geprint, te kiezen uit glans of mat, waardoor deze makkelijk ergens rechtop neergezet kunnen worden, maar ook prima aan een prikbord, spiegel of zelf in een fotolijstje kunnen worden geplaatst. Ik kies er voor nu voor om de foto's op een fotoplankje te zetten om het er zo casual en niet TÉ gestyled eruit te laten zien, maar dit kun je natuurlijk altijd aanpassen en varieren.

Ik zal op mijn instagram pagina het resultaat, hopelijk in de loop van komende week wanneer de fotoplankjes arriveren per post, posten.

Enorm bedankt voor de mooie retroprints Fotofabriek.nl! 

Ik weet zeker dat ik nog veel meer producten bij jullie ga bestellen wanneer de rest van de kamers afgestyled moeten worden en ik weer een persoonlijke touche wil toevoegen in bijvoorbeeld de slaapkamer of waskamer decoaratie.

Ik zal op deze pagina meer Favorite Things Posten de komende periode.

Stay Tuned... To be Continued....

Wil je ook leuke foto's? Kijk op onderstaande links:

 

https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/ 

 

Fotoboek maken 

https://www.fotofabriek.nl/ 

 

Fotofabriek 

https://www.fotofabriek.nl/foto-afdrukken/ 

Foto’s afdrukken